ABD'den Türkiye'ye bu kez 'Venezuela yaptırımı' sinyali

ABD’nin Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams, “Türkiye’nin Maduro’ya verdiği destek ABD’nin politikasına ters” dedi. Venezuela'ya uygulanan yaptırımların devam edeceğini belirten Abrams, Maduro hükümetinin bazı yetkililerine karşı ABD'ye giriş yasağı ve çeşitli yaptırımları içeren 'gerekli önlemler' aldıklarını belirtti.

SHABER3.COM

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams Dışişleri Bakanlığı basın brifinginin başında gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Venezuela temsilcisine Türkiye'nin Maduro rejimine verdiği destek ve iki ülke arasındaki altın ticareti soruldu.

Abrams, yaptırımlardan bahsederek şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin Maduro'ya verdiği destek Amerika'nın politikasına ters ve bu politika yardımcı olmuyor. Türkiye'nin bu desteği verme yöntemlerine ABD Maliye Bakanlığı yaptırımları bağlamında bakmayı sürdüreceğiz."

‘YAPTIRIMLAR DEVAM EDECEK'

ABD'li yetkili, Maduro hükümetinin bazı yetkililerine karşı ABD'ye giriş yasağı ve çeşitli yaptırımları içeren 'gerekli önlemler' aldıklarını belirtti.

Abrams, kaç kişiye ve kimlere ülkeye giriş yasağı konulduğuna ilişkin detay vermekten kaçınırken, Maduro hükümetine karşı bu tarz yaptırımlar uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.
<< Önceki Haber ABD'den Türkiye'ye bu kez 'Venezuela yaptırımı' sinyali Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER