ABD'de sinagoga saldırı: 11 ölü

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde bulunan bir sinagoga yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 11 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, saldırgan gözaltına alındı

SHABER3.COM

ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki en büyük kentlerden biri olan Pittsburgh büyük bir  trajedi yaşadı.

Ağrılıklı olarak Musevi topluluğun yaşadığı Pittsburgh’un Squirrel Hill semtinde meydana gelen silahlı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti. 

Silahlı saldırı, Tree of Life isimli sinagogda, bir çocuğa isim verme töreni sırasında düzenlendi.

Pittsburgh Emniyet Müdürü, saldırıyı düzenlediği iddiasıyla Robert Bowers isimli bir kişiyi gözaltına aldı. 

Tıklım tıklım dolu olan sinagoga girdikten sonra elindeki tüfekle etrafa rastgele açan zanlı 11 kişiyi öldürdü, 4’ü polis olmak üzere 6 kişiyi de yaraladı. Zanlının üstünde 3 adet de tabanca ele geçirildi.

Katliamı, Yahudiler’e dönük “nefret suçu” kapsamında ele alan FBI yetkilileri, saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürütüyor. 

Sosyal medya hesaplarında Yahudiler’e karşı nefret dolu paylaşımlar yapan, anti-Semitist olmakla övünen saldırgan Robert Bowers 46 yaşında.

Saldırıdan sadece 1 saat önce yaptığı paylaşımda; “Artık oturup halkımın katledilmesini izleyemem. Gözlüklerinizi temizleyin. İçeri giriyorum” şeklinde paylaşım yapan saldırgan yaralı olarak yakalandı.

Başkan Donald Trump ise Pittsburgh’daki saldırıyı yakından takip ettiğini ve saldırganın idamla cezalandırılmasını istedi. Birçok kişinin kendisi gibi düşünmediğini bildiğini ama idam cezasının mutlaka getirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Trump masum insanlara saldıranların bunun bedelini ödemesi gerektiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Scott Brady ise “Bu davanın hızlı sonuçlandırılacağını” açıkladı. 

Saldırganın sürekli ateşi altındayken bile sivilleri korumak amacıyla hayatlarını tehlikeye atan polislere ise övgüler yağdı. 

Eyalet senatörlerinden Bill Peduto Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden kişilerin ailelerine destek amacıyla bir yardım kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Taşkın Deryadil / ABD
<< Önceki Haber ABD'de sinagoga saldırı: 11 ölü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER