ABD'de memura rüşvet veren LİMAK bu kez yakalandı

ABD'de Dışişleri Bakanlığı'nda çalışan ve inşaat ihaleleri dağıtan kişi rüşvet suçlamasıyla tutuklandı, rüşvet verenlerden biri de AKP'nin ihalecisi Limak Holding çıktı.

SHABER3.COM

Ahvalnews'te İlhan Tanır imzasıyla yer alan haberde 4 Nisan günü ABD Adalet Bakanlığı yaptığı duyuruda, ABD Dışişlerinden çalışan ve inşaat ihaleleri dağıtmaktan görevli Zaldy N. Sabino isimli kişinin, bu rüşvetleri bir Türk şirketi ve şirketin Türk sahibinden aldıklarını tespit ettiklerini bir de 25 sayfalık bir iddianame yayınlayarak ifade etmişti.

Sabino, rüşvetle iş dağıtmak, dolandırmak ve komplo kurmak suçlamalarından tutuklandı. İddianamesinde açıkça yazılmayan Türk şirketinin ise Limak olduğu ortaya çıktı.

Limak, Nihat Özdemir'in inşaat şirketi olması ile biliniyor ve Türkiye'de aldığı büyük ihalelerle hatırlarda. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir çalışmada Limak'ın, Mehmet Cengiz'in inşaat şirketi Cengiz'in ardından Türkiye'de devletten en çok ihale alan şirket olduğu, dünya da devletlerden en çok kamu ihalesi alan en büyük ikinci şirket olduğu kaydedilmişti.

Sabino'nun 2012 ile 2017 arasında yüzbinlerce dolar rüşveti Limak'ın ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Desbuild/Limak'tan aldığı ortaya çıktı.

İddianamenin 3. sayfasında Amerikan yetkilinin hangi şirketten rüşvet aldığı yazmasa da, rüşvetle iş dağıttığı kontratların numaraları yer alıyor ve govtribe.com isimli siteden de araştırma yapıldığında, bu kontrat numaradaki işlerin, Desbuild/Limak şirketine verildiği görülüyor.

Limak Holding'den konuya ilişkin açıklama yapılmazken şirket yetkililerinin ABD'de soruşturmaya alınacağı belirtiliyor

 

<< Önceki Haber ABD'de memura rüşvet veren LİMAK bu kez yakalandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER