ABD'de şok: Mike Pence'in çalışma arkadaşına Korona teşhisi

ABD'de Koronavirüs vak'a sayısı 16 bine, can kaybı 216'ya yükseldi. Beyaz Saray, Korona Görev Gücü'nü yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ofisinde bir çalışana Koronavirüs teşhisi konuldu.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ofisinde bir çalışana Korona teşhisi konuldu. 

Çalışanın kimliği ve görevi açıklanmadı. Ancak Başkan Donald Trump ya da Başkan Yardımcısı Pence'in söz konusu kişiyle yakın temasta bulunmadığı belirtildi.

MİKE PENCE TEST YAPTIRMADI

Beyaz Saray Korona Görev Gücü'nün başında bulunan Başkan Yardımcısı Mike Pence'in basın sözcüsü Katie Miller "Başkan Trump ya da Başkan Yardımcısı Pence'in bu kişiyle yakın teması olmadı. CDC talimatları uyarınca daha ayrıntılı temas takibi yapılıyor." dedi.

Mike Pence bu hafta başında yaptığı açıklamada Korona testi yaptırmadığını belirtmiş, "Eşim ve ben semptom göstermiyoruz. Ancak ateşimiz her gün düzenli olarak ölçülüyor." demişti.

Başkan Trump'ın geçen hafta yaptırdığı Korona testi sonucu "negatif" çıkmıştı.

PENTAGON'DA İKİ KİŞİDE KORONAVİRÜS

Amerikan Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri'nin sözleşmeli bir personelinde ve bakanlığın Sağlık Departmanı'nda görevli bir çalışanda Koronavirüs tespit edildiği açıklandı. 

Açıklamada, Sağlık Departmanı çalışanının son olarak 16 Mart tarihinde Pentagon binasına geldiği ve yaklaşık bir saat binada kaldığı belirtildi. 

Hava Kuvvetleri sözleşmeli personelinin de son olarak 2 Mart tarihinde Pentagon binasına geldiğinin tespit edildiği ifade edildi.
<< Önceki Haber ABD'de şok: Mike Pence'in çalışma arkadaşına Korona... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER