"ABD, PYD'ye silah yardımı yapacak "


Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yeğeni ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi İstihbarat ve Güvenlik Dairesi Başkanı Lahur Şeyh Cengi, ABD'nin PYD'ye yüklü miktarda silah yardımı yapacağını açıkladı.
Cengi, tarafından yapılan yazılı açıklamada ABD'nin 24 saat içinde PYD'ye büyük miktarda silah yardımı yapacağı belirtildi.
Açıklamada," Kürt halkının geleceği ile ilgili büyük değişiklikler yoldadır. Kürdistan halkının bölgedeki itibarı ve yerinin daha güçleneceği açıkça görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Kobani'nin IŞİD'in eline geçmemesi için ABD ve koalisyon güçleri ile birlikte tarihi adımlar attıklarına dikkat çeken Cengi,"İki yıl önce IŞİD tüm gücü ile Kobani'ye saldırırken, dünyadaki dostlarımızla yürüttüğümüz büyük diplomasi girişimlerinin ardından güç dengesini değiştirdik. Tarihimizde ilk defa Rojava halkına ve direnişçilerine güvenli bir ortam sağlama şerefi bize nasip olmuştur." dedi.
Cengi, dünyada özgürlük isteyen herkese müjdeli bir haber vermek istediğini, Küt bölgesinin geleceği ile ilgili uluslararası devletlerden garanti aldıklarını iddia etti.



CİHAN
<< Önceki Haber "ABD, PYD'ye silah yardımı yapacak " Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER