ABD kongresi Türkiye'ye karşı büyük yaptırım kararına hazırlanıyor...

ABD Kongresi’nde Türk üst düzey yetkililerine “ABD’ye giriş izni verilmemesi” konusunda, Cumhuriyetçi ve Demokrat iki senatörün ortak imzacı olduğu bir kanun önerisi hazırlandı.

SHABER3.COM

Sözcü Gazetesi Yazarı Zeynep Gürcanlı ABD'nin Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşları için harekete geçtiğini yazdı...Eğer ABD vatandaşları serbest kalmazsa Türk üst düzey yetkililerine “ABD’ye giriş izni verilmemesi konusunda kongrede yasa teklifi hazırlandı... Senatoda hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların desteğini alan bu yasa teklifine karşı Türkiye ne yapacak şimdilik merak konusu... 

İşte Gürcanlı'nın yazısından ilgili bölüm... 

ABD Kongresi’nde, devlet bütçesinde bile anlaşamayan Demokrat ve Cumhuriyetçiler, Türk yetkililerle “yaptırım” konusunda görüş birliğine varmış durumda. O kadar ki, Türk üst düzey yetkililerine “ABD’ye giriş izni verilmemesi” konusunda, Cumhuriyetçi ve Demokrat iki senatörün ortak imzacı olduğu bir kanun önerisi hazırlandı.


Senatörler, daha sonra yaptıkları açıklamalarda, “Türkiye’de tutuklu bulunan Amerikan vatandaşlarının salıverilmesi için diplomasiye biraz daha zaman tanımak istedikleri” mesajlarını verdiler.
*
Türkiye’de tutuklu Amerikan vatandaşları arasında öne çıkan isim, Papaz Andrew Brunson.

Önümüzdeki dönemde Brunson’un mahkeme tarafından bir şekilde tahliye edilmesinin ardından, bu kez ABD’nin özel uçağı ile Türkiye’den çıkarılması kimse için sürpriz olmasın…
<< Önceki Haber ABD kongresi Türkiye'ye karşı büyük yaptırım kararına... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER