ABD: IŞİD'e operasyonlar canlanacak

ABD Savunma Bakanı James Mattis'ten SDG ile yeni operasyon sinyali geldi. 'ABD'nin Suriye'den tamamen çekilirse pişman olacağını' söyleyen Mattis, Orta Fırat Vadisi'ndeki IŞİD operasyonlarının yeniden başlayacağını açıkladı.

SHABER3.COM

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye’deki askerlerini çekip çekmeyeceklerine dair tartışmaya son noktayı koydu. Suriye’de bir Amerikan varlığı bırakılmamasının ‘pişmanlık’ yaratacağını savunan Mattis, son iki haftadır Fransa’nın da bölgeye asker gönderdiğini açıkladı; ABD’nin Fırat’ın doğusunda Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte IŞİD’e karşı mücadelesinin yakın zamanda canlanacağını söyledi.

Duvar'da yer alan habere göre, ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde soruları yanıtlayan Mattis, “IŞİD’in yeniden ortaya çıkma yönündeki herhangi bir girişimine karşı baskıyı sürdürecek yerel güçler yaratmalıyız” dedi. Mattis, ‘Amerikan güçlerinin sahada destek vermediği yerel ortaklar bulundurmanın riskli olup olmayacağı’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Bundan muhtemelen pişmanlık duyacağımızdan eminim.”

‘FRANSA ASKER GÖNDERDİ’


Mattis, Fransa’nın son iki haftada Suriye’ye asker konuşlandırdığını da doğrulayarak, Fırat Vadisi’ndeki IŞİD karşıtı operasyonların ‘canlanacağını’ da açıkladı.

FIRAT VADİSİ’NDE YENİ OPERASYON SİNYALİ

ABD Savunma Bakanı, “Önümüzdeki günlerde Orta Fırat Vadisi’nde ve [IŞİD’i kast ederek] halifeliğin geri kalan yerlerinde canlandırılmış bir çaba göreceksiniz” dedi.
ABD, Fırat’ın doğusundaki bölgede ağırlığını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile IŞİD’e karşı ortak çalışıyor. Türkiye’nin bu ittifaka tepkisi ise biliniyor. Suriye’ye asker gönderdiği teyit edilen Fransa ise kanıtlanmamış kimyasal silah iddialarının gerekçe gösterilerek Suriye yönetimine ait tesislere düzenlenen bombardımana katılmıştı.
<< Önceki Haber ABD: IŞİD'e operasyonlar canlanacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER