Beyaz Saray geri sayımı başlattı: Son iki hafta...

Amerikan basınında yer alan habere göre, Türkiye haziran ayının ilk haftasında Rusya ile imzalanan S-400 anlaşmasından vazgeçmezse ABD, Türkiye'yi önce F-35 projesinden çıkaracak ardından da askeri ve mali müeyyide kararı alacak.

Senatör Menendez: Umarım Erdoğan, ABD'nin blöf yapmadığını anlar

Amerikan CNBC haber kanalının internet sitesinde yayımlanan bir haberde, Türkiye’nin en geç iki hafta içinde Rusya ile imzaladığı milyar dolarlık S-400 anlaşmasını iptal etmesi gerektiği, aksi takdirde Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ağır müeyyideleriyle yüzleşmek zorunda kalacağı iddia edildi.

Amanda Macias imzalı haberde, Türkiye’nin S-400’ler hakkında karar vermek için en fazla 2 haftası kaldığı belirtildi. 

S-400 TESLİM ALINIRSA TÜRKİYE F-35 PROJESİNDEN ATILACAK

Washington’daki ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre, S-400 anlaşmasının iptal edilmemesi halinde Türkiye, F-35 projesinden çıkartılacak ve bir dizi yaptırıma uğrayacak.

Türkiye’ye haziranın ilk hafta sonuna kadar mühlet tanındığı iddiasıyla yayımlanan haberde Türkiye’nin anlaşmadan vazgeçmemesi halinde NATO müeyyideleri ile de karşılaşabileceği belirtildi.

CNBC'nin atıf yaptığı ABD’li yetkililer, “NATO ülkeleri NATO’nun askeri sistemleriyle uyumlu ekipmanlara sahip olmalı. Rus sistemleri bu standartlarla uyuşmayabilir. Türkiye’nin S-400 anlaşmasını iptal etmediği takdirde çok ciddi ve olumsuz sonuçlarla karşılaşabileceğinin altını çiziyoruz.” ifadelerini kullandı. 

İLK TESLİMAT HAZİRANDA BAŞLAYACAK

Rusya, S-400 hava savunma sistemini haziran ayından itibaren Türkiye'ye teslim edeceğini açıklamıştı. 

ABD'nin itirazlarının yersiz olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "O iş bizim için bitmiştir. S-400'den sonra S-500 de olacak." demişti.
<< Önceki Haber Beyaz Saray geri sayımı başlattı: Son iki hafta... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER