ABD'de araç satışları artıyor


ABD'de Ocak ayında araç satışları hafif şekilde yükseldi.

Ocak ayında yıllık mevsimsellikten arındırılmış satışlar 16,8 milyon olarak açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 16,7 milyon olarak kayıtlara geçmişti.

J.D. Power & Associates ve LMC Otomotiv şirketi verilerine göre 2006'dan bu yana en büyük artış sağlanmış oldu.

Tüketicilerin de pahalı araçları tercih ettiği belirtildi. Kelley Blue Book araç araştırma şirketine göre, yeni araçların ortalaması Ocak ayında yüzde 2 oranında yükselerek 34 bin 112 dolar olarak açıklandı.

Şirkete göre emisyon skandalı nedeniyle zor zamanlar geçiren Volkswagen hariç bütün otomotiv şirketleri araç fiyatlarını artırdı.

Verilere göre Amerikan otomotiv şirketi General Motors toplam 17,5 milyon hafif araç sattı.

Son verilere göre GM araç satışlarını toplamda yüzde 0,5 oranında yükselterek 203 bin 745 olarak açıkladı.

Ford Motor'da ise satışlar yüzde 2,8 oranında azalarak 172 bin 478 oldu. Düşüşe rağmen, Amerikan şirketi 2004'ten sonra "en iyi ocak ayı" satışını gerçekleştirmiş oldu.

Fiat Chrysler Ocak ayında yüzde 6,9 artışla 155 bin 37 araç sattı. Jeep şirketi de satışlarında yüzde 1,5 artış sağlamış oldu.

Japon şirketi Nissan, Aralık ayına göre satışlarını yüzde 1,6 oranında artırarak 105 bin 734 olarak açıkladı. Ocak ayında SUV, kamyonet ve Hatchback (steyşin) araç satışları yüzde 18 artış gösterdi.

ABD'de geçen yıl toplamda 17,5 milyon araç satıldı. LMC şirketi tahminlerine göre 2016'da 17,8 milyon araç satışı öngörülüyor.

Uzmanlar, ABD'nin doğu yakasında yaşanan fırtınaya rağmen araç satışlarının iyi bir seviyede olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'de araç satışları artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER