AB Konseyi Başkanı: Mülteci akını yavaşlamazsa Türkiye'ye vize kolaylığı olmaz


Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Türkiye'ye vize kolaylığı gibi ödünlerin ancak Avrupa'ya mülteci akınının yavaşlatılması halinde verileceğini" belirtti.

Yarınki AB Zirvesi öncesinde Avrupalı liderlere mektup gönderen Dobald Tusk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Brüksel'de yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin, Suriye topraklarında bir güvenli bölgenin kurulması için AB'den destek istediğini belirten Tusk, Rusya'nun ise bu fikre açıkça karşı çıktığını vurguladı.

Türkiye ve Suriye meselesinde ortak bir tutum belirlenmesini isteyen Tusk, "Türkiye ile varılacak bir anlaşma ancak mülteci akınını etkin bir şekilde azaltması halinde anlam kazanır. Verilen ödünler ancak amaca ulaşılırsa meşru olur." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye meselesine müdahil olmasından sonra bahar aylarında daha büyük mülteci dalgalarına hazır olunması gerektiğini belirten Tusk, bölgedeki liderlerin milyonlarca kişinin daha Avrupa yolculuğuna çıkabileceği şeklindeki uyarılarını aktardı. Tusk, "Bu fikir kulağa abartılı gibi gelse de tüm senaryolara hazır olmalıyız." dedi ve AB'nin sınır polisi uygulamasını da tartışması gerektiğini ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber AB Konseyi Başkanı: Mülteci akını yavaşlamazsa Türkiye'ye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER