AB Komisyonu'ndan Korucu'nun rehin eşi ile ilgili açıklama

Avrupa Birliği, kendisi bulunamadığı için eşi tutuklanan gazeteci Bülent Korucu’nun durumuna ilişkin bir soruya, Türkiye’nin insan haklarına ve temel haklara saygı göstermesi gerektiği cevabını verdi.

SHABER2.COM



AB Komisyonu’na ‘Korucu bulunamadığı için eşinin tutuklanması’, ‘bunun da polislerce açıkça ifade edilmesi’ soruldu. Olağanüstü Hal’in (OHAL) ilan edilmesinden sonraki gelişmelerden ‘endişe duyduğunu’ belirten AB Komisyonu, çok sayıda gazeteci hakkında yakalama kararı çıkartılmasıyla, birçok basın yayın organının kapatıldığına dikkat çekti.

Türkiye’nin her şart altında hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve temel haklara saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan AB, iddia edilen suçların adil bir yargılama ile ele alınmasının önemine işaret etti.

AB, cevabında ifade hürriyetinin AB’nin temel taşlarından biri olduğunu hatırlatarak, aday ülke Türkiye’nin basın hürriyeti dahil en üst düzey demokratik standartları hedef alması gerektiğini kaydetti.

Aday ülkelerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde basın hürriyeti ile birlikte temel haklar ve adil yargılanma hakkını teminat altına alması gerektiğine işaret eden açıklamada, AB’nin Türkiye ile temaslarında bu konuları gündeme getirmeye devam edeceğinin altını çizildi.

Kapatılan Yarına Bakış gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci-yazar Bülent Korucu hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, Korucu’yu bulamayan polisler eşi Hacer Korucu’yu gözaltına altına almış, sulh ceza hakimi ise tutuklanmasına karar vermişti.

Bülent Korucu’nun oğlu Tarık Korucu, Twitter’dan duruma dikkat çekerek, “Gazeteci Bülent Korucu’nun oğluyum ve annem, babam bulunamadığı için beş gündür rehin. Sessiz kalmayın!” diye yardım istemişti.

Korucu hala tutuklu bulunuyor.
<< Önceki Haber AB Komisyonu'ndan Korucu'nun rehin eşi ile ilgili açıklama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER