AB Bakanı, Todays yazarı bu soruya ne diyecek?

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Prof. Beril Dedeoğlu'nun köşe yazarlığı yaptığı Today's Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, attığı tweetler sebebiyle gözaltına alınarak mahkemeye sevk edildi.

AB Bakanı, Todays yazarı bu soruya ne diyecek?

Dün gece 22.00 sıralarında kanuna aykırı şekilde adliye yerine Emniyet'e götürülen Keneş, yaklaşık 16 saatin ardından hâkim karşısına çıkarıldı. Keneş, büyük ihtimalle tutuklama kararı yüzüne okunduktan sonra cezaevine gönderilecek. Bakan Dedeoğlu ise Keneş'in yalnızca attığı tweet sebebiyle karşılaştığı hukuksuzluk hakkında hiçbir açıklama yapmadı.

İki gün önce Twitter paylaşımlarında cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Keneş, adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Dün akşam saatlerinde ‘Tweet atmaya devam ettiği' gerekçesiyle hakkında ‘tutuklama amaçlı yakalama kararı' verilen Keneş, hâkim karşısına çıktıktan sonra cezaevine gidecek. Geçici seçim hükümetinde AB Bakanlığı yapan Prof. Beril Dedeoğlu'nun köşe yazarlığı yaptığı Today's Zaman'ın başında olan Keneş için basın camiası ayağa kalktı.

LAGENDİJK: AB BAKANI NE DÜŞÜNÜR MERAK EDİYORUM

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu eşbaşkanı olan ve aynı zamanda Today's Zaman'da yazarlık yapan Joost Lagendijk, Twitter'dan bu hususa dikkat çekti. Keneş'e yapılanları protesto etmek için Çağlayan Adliyesi'nde bulunan Lagendijk, “Eski Today's Zaman yazarı, şimdiki AB Bakanı Beril Dedeoğlu bunun hakkında ne düşünür merak ediyorum.” ifadelerini kullandı. AB Bakanı Dedeoğlu ise şimdilik sessizliğini koruyor.

 
<< Önceki Haber AB Bakanı, Todays yazarı bu soruya ne diyecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER