AB Bakanı Bozkır: 100 bin projeden 26 bini değerlendirmeye alındı

AB Bakanı Bozkır: 100 bin projeden 26 bini değerlendirmeye alındı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, AB projelerinin nasıl hazırlanması gerektiği ve nerede ne kadarlık bir hibenin var olduğunun bilinmesi için vatandaşlara yönelik tanıtımlar düzenlediklerini kaydetti. AB Bakanı Volkan Bozkır, 100 bin projeden 26 bininin değerlendirmeye alındığını vurgulayarak, ilerleyen dönemde 4,5 milyar avroluk bir bütçe oluşturacaklarını söyledi.

AB Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci' konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katılmak için Samsun'a gelen AB Bakanı Volkan Bozkır valiliği ziyaret etti. Belli bir formata sahip olmayan projelerin kabul görmediğini hatırlatan Bozkır, şunları kaydetti: "Burada valiliğimiz belediyemizi ve kentin tarihi yerlerini bugün ziyaret edeceğiz. Ama bugün asıl buraya geliş amacımız Samsun'daki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek. Çok önem verdiğimiz bir projenin devamını burada devam ettirmek. Sivil toplum demokrasinin teminatıdır. Türkiye uzun yıllar sivil toplum örgütlerinin eksikliğiyle maalesef yaşamak zorunda kalmıştır. 1980'li yıllarda 50 kadar sivil toplum kurulu var idiyse bugün 5 bin sivil toplum kuruluşu var. Gerçekten verecekleri katkı ve görüşleriyle ülkemize ve demokrasimize çok önemli katkılar yapacağına inandığımız için bugün buraya arkadaşlarımızla onları dinlemeye geldik. Hem AB projelerini tanıtılması hemde Ulusal Ajansın projelerinin tanıtılması için bu toplantıyı değerlendirmeyi düşünüyoruz. Samsun AB projelerinde önemli derecede katkılar almış bir ilimiz.

AB projelerinden katkı almak içinde projelerin nasıl hazırlanacağının ve nerelerde kaynakların olduğunun bilinmesi gerekir. Gençlerimize ve sivil topluk kuruluşlarımıza yönelik proje eğitimi değimiz bilgilendirme çalışmasını tamamlamamız gerekir. Önümüzdeki dönemde 4,5 milyarlık bir fonun büyükçe bir bölümünü Samsun'daki sivil toplum kuruluşlarının bu proje sayesinde katkılamasını ümit ediyoruz. Öte yandan Ulusal Ajansımızın yürüttüğü ERASMUS gibi projeleri çok önemli. Bugüne kadar 600 milyon avro harcama ile 400 bin insanımız bundan yararlanırken 300 bin insanımızda yurt dışına gitme imkanı buldu. Burada sadece üniversite öğrencileri değil bir oto tamirhanesinde çalışan çırak kardeşimizinde bundan yararlanması imkanı oldu. Önümüzdeki yıl 800 milyon avroluk bir katkı ile 2020 yılına kadar 500 bin kişinin yararlanmasını sağlayacağız. Bugüne kadar 100 bin proje sunuldu bunlardan 26 bini değerlendirildi. Ayrıca sivil toplum kuruluşları için 11 milyon avroluk bir katkımız olacak. Daha sonrasında ise 2020 yılına kadar sivil toplum kuruluşları için 180 milyon avro harcama imkanımız olacak."

Konuşmaların ardından Samsun Valisi Şahin, Bakan Bozkır'a Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından yapılan lale motifli seramik tablo hediye etti. Bakan Bozkır daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçerek ziyaretlerini sürdürdü.
CİHAN
<< Önceki Haber AB Bakanı Bozkır: 100 bin projeden 26 bini değerlendirmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER