'Darbe yapamıyoruz ama zemini hazırlayalım'

Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki bilgisayar ve sunuculardan elde edilen on binlerce belge 2 yıl boyunca incelendi, karargahtaki darbe planları deşifre edildi.

'Darbe yapamıyoruz ama zemini hazırlayalım'

Aksiyon dergisi Ergenekon Davası üye hakimlerinden Hüsnü Çalmuk'un, Genelkurmay'daki bilgisayarlardan elde edilen belgelerle ilgili raporunu derledi. Belgelerin adeta darbenin bir film çekim senaryosu olduğu ortaya çıktı. Cuntacıların darbeye ortam hazırlamak çirkin karalama kampanyalarına imza attığı anlaşıldı.

Mahkemeye gelen belgelere göre cuntacılar 12 Eylül ve 28 Şubat türü bir darbeyi mümkün görmüyor. Bu yüzden yeni yöntemler arıyor. Öncelikle darbe için zemin hazırlanması gerektiği vurgulanıyor. 

Ardından yapılacaklar tek tek sıralanıyor. Hükümetin arkasındaki halk desteğinin kırılması isteniyor. Bu amaçla ekonomik kriz çıkması öngörülüyor. Merkezi güçler olarak tanımlanan ABD ve Avrupa Birliği'nin lider ülkelerinin desteğinin alınması gerektiği vurgulanıyor.

Cuntacılar ayrıca medya araçlarını tek tek mercek altına alıyor. Belirlenen yazarlara kara propaganda amaçlı yazılar yayınlatılıyor. 

Cuntacılar en güvenli yol olarak interneti görüyor. Kara propaganda amacıyla yüzlerce internet sitesi kuruluyor. Çalışmalar özellikle 2005-2009 arasında yoğunlaşıyor.

Belgelerde Ergenekon ve Balyoz gibi davaların itibarsızlaştırılması için yapılacaklar da ayrı bir yer tutuyor. Dava kapsamında tutuklanan sanıkların önemsiz olduklarına yönelik propaganda çalışması dikkat çekiyor.

"DERİN DEVLET OLARAK LANSE EDİLENLERİN DEĞİL DERİN ÇETE, MAHALLE VEYA KALDIRIM BİTİRİMİ BİLE OLAMAYACAK KADAR GÜÇSÜZ, BASİT, SIRADAN KİŞİLER OLDUKLARI BELİRTİLSİN."

İnternet Andıcı davası kapsamında gündeme gelen kara propaganda çalışmaları daha sonrası Ergenekon Davası'yla birleştirilmişti. Aralık ayının ortasında dava savcısının son mütalaasını vermesi bekleniyor ve davanın sona yaklaştığı belirtiliyordu. Ortaya çıkan yeni bulgu ve belgelerle birlikte dava yeni bir sürece girdi.
<< Önceki Haber 'Darbe yapamıyoruz ama zemini hazırlayalım' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER