71 yaşındaki Prens Charles da kovid-19'a yakalandı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde 71 yaşındaki Prens Charles'ın koronavirüs testi pozitif çıktı.

SHABER3.COM

Reuters'ın son dakika haberine göre İngiliz Kraliyet Ailesi'nin veliahtı ve Galler prensi ve Charles'ın (Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor) koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Prens Charles'ın ofisinden yapılan açıklamada, 71 yaşındaki taht varisinin "hafif semptomlar gösterdiği, onun dışında sağlıklı olduğu ve son birkaç gündür evden çalıştığı" belirtildi.

Prensin eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın testinin negatif çıktığı bildirilen açıklamada, hükümetin ve doktorların tavsiyesi uyarınca, Prens ve Düşesin İskoçya'da kendilerini tecrit ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Prensin, son haftalarda kamu görevini yerine getirirken çok sayıda görüşme yaptığı, dolayısıyla virüsü kimden kaptığının tespit edilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

Kraliçe, Londra'yı terk etmişti

93 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, 19 Mart'ta Londra'yı terk ederek 35 kilometre uzaklıkta İngiliz kraliyet ailesinin daimi konutlarından biri olan Windsor Kalesi'ne gitmişti.

İngiliz basını, Kraliçenin Başbakan Boris Johnson'la yaptığı haftalık olağan görüşmelerini bir süre telefon üzerinden gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını yazmıştı.
<< Önceki Haber 71 yaşındaki Prens Charles da kovid-19'a yakalandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER