70 bin gözaltı 32 bin tutuklama!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 15 Temmuz'dan bu yana aralarında profesörler, valiler, gazeteciler, hakim savcılar, öğretmenler, din adamları ve ev hanımlarının da olduğu 70 bin kişinin gözaltına alındığını 32 bin civarında insanın tutuklandığını açıkladı.

samanyoluhaber.com


BOZDAĞ ŞÖYLE DEDİ:

70 bin kişi civarında kişiyle ilgili işlem yapıldı. 32 bin civarında da tutuklama yapıldı ve süreç devam ediyor. Yeni tutuklananlar olabileceği gibi, tutuklananlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar ya da serbest bırakılanlar olabilir. Yargılamanın nasıl yapılacağı tam olarak belli değil. 

YARGILAMA İÇİN ÖZEL BİR YER KURULURMASI SÖZ KONUSU MU?

Duruşma salonu konusunda bazı yerlerde ihtiyaç var. İstanbul'da böyle bir ihtiyaç yok ama Ankara'da böyle büyük sanıklı davaların yapılacağı bir yer yok. Bu nedenle Sincan'da bu çalışma yapılıyor. Sadece bir yerde yargılanmıyorlar bütün Türkiye'de yargılamalar yapılıyor. Davaların binlerce sanıklı davalar gibi görülmesi bu işin sulandırılmasına ve gerçeğin ortaya çıkmasının engellenmesine yol açar. O nedenle bu davalar Türkiye'nin her yerinde görülecektir. Cumhuriyet Başsavcıları gerekli değerlendirmeleri yapıyorlar. 


<< Önceki Haber 70 bin gözaltı 32 bin tutuklama! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER