7 Kıtanın renkleri Fatih’te buluştu!

Bu yıl 9.’su gerçekleştirilen uluslararası ‘7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali’oldukça sıcak ve renkli görüntülere sahne oldu.

7 Kıtanın renkleri Fatih’te buluştu!

14 Mayıs’a kadar devam edecek festivalde Fatih Üniversitesinde eğitim gören 120 farklı ülkeden 1800 uluslararası öğrenci ve dünyanın çeşitli yerlerinden davetliler bir araya geldi. Ayrıca festivale medya dünyasından da önemli isimler katıldı. Usta Belgeselci Nebil Özgentürk, TV Programcısı Ceren Bektaş ve Sinema Eleştirmeni Nedim Hazar’a ‘Uluslararası Kültür ve Sanat Ödülü’ verildi.



Dünyanın farklı ülkelerinin renklerinin bir araya gediği 7 Kıta 7 Renk Uluslararası Kültür Festivali’nde eğitim gören öğrenciler kendi milli danslarını, şarkılarını, kıyafetlerini ve yemek kültürlerini sergileme fırsatı buluyor. İnsanlığın tüm renklerinin buluştuğu festivalde değişik kültürler, inançlar ve yaşam biçimleri tek bir çatı altında buluştu. Festival farklı renk ve kültürlerinin birlikte yaşayabileceğini dünyaya göstermesi açısından önemli mesajlar verdi. Festivale Cezayir Başkonsolosu Bahia Lebcir, Uganda Milli Eğitim Bakanı Mulindwa İsmael, Ekvator Başkonsolosu Cristina Hidalgo, Endonezya Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumaningprang, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Büyükçekmece Belediye Bşk.Yrd. Reşit Oral ve Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros katıldı.

Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Fuat Özbekli, 21. yüzyılın en büyük sorunlarından biri olan diyalogsuzluk ve ötekileşme sorununa temas etti. Özbekli, “Diyalogsuzluk sorunu farklı kültürlere sahip olan insanların, kendilerine yabancı olan diğer kültürlere karşı uzak durmalarına sebep olmuştur. Bu durum ise dünya barışını zedelemektedir.7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali insanların, farklı kültürlerde ve farklı ülkelerde yaşıyor olsalar dahi, onların barış içerisinde, kardeşçe aynı zeminde beraberce yaşayabileceklerini göstermeyi amaçlıyor. 7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali organizasyonu ülkemizdeki ve dünyadaki birçok sorunun diyalogla çözülebileceğini göstermekle beraber öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilmelerine de imkân sağlıyor” dedi.

Uluslararası öğrencilerimiz ülkemizi temsil ediyor

Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhit Mert ise festival için ’20 yıllık eğitim yaşamım boyunca bu kadar farklı kültürden insanın bir arada yaşadığına şahit olmamıştım. Bu bizler için bir gurur kaynağıdır esasında. Üniversitedeki uluslararası bu özellik bizim uluslararası üniversiteler liginde başarılı olmamızı kolaylaştırıyor. Üniversitemiz yurt dışında kabul görüyor ve mezunlarımız iyi yerlerde ülkemizi temsil ediyor” açıklamasını yaptı.

Açılış töreninde, Afrika dans gruplarının gösterileri seyircilerden büyük alkış aldı. Balkan öğrencilerin şarkı dinletileri, Kazakistan ve Kırgızistan komuz gösterileri, 7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali resmi şarkısının öğrenciler tarafından seslendirilmesi izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.  Ayrıca törende, yabancı uyruklu bölüm birincisi öğrencilere onur ödülleri verildi. Festival, 13-14 Mayıs tarihine kadar Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsünde devam edecek.

<< Önceki Haber 7 Kıtanın renkleri Fatih’te buluştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER