7 bin kişiyi ihraç eden Sağlık Bakanlığı mecburiyetten emekli doktorları geri çağıracak

KHK'lar eliyle binlercesi doktor 7149 kişiyi meslekten ihraç eden, bazılarını da cezaevine gönderen AKP hükümeti hastanelerdeki sağlıkçı açığını kapatmak için ilginç formüller getirmeye hazırlanıyor

SHABER3.COM

Sağlık Bakanlığı OHAL döneminde 7149 personelini işten çıkardı. Uzman doktorlardan pratisyen hekimlere, hemşirelerden hastabakıcılara kadar her branştan çalışanını meslekten çıkaran Bakanlık şimdilerde personel açığını çözmek için emekli olmuş doktorları aile hekimi olarak çağırmayı, mevcut aile hekimlerini de gece mesaisinde değerlendirmeyi planlıyor.

Bakanlık, hastaları aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerine dağıtacak formül için çalışırken buna göre, aile hekimlerine gece nöbeti tutmak zorunlu olacak. Emekli olan cerrahlar da çocuk hastalıkları, kadın doğum ve dahiliye hekimleri, aile hekimi olmaları için çağrılacak.

Habertürk'ün haberine göre Sağlık Bakanlığı hekim yetersizliği için çözüm arıyor. Bu amaçla, 65 yaşını dolduran hekimlerin aile hekimi olması teşvik edilecek. Aile hekimi açığı, yaşı gereği aktif olunamayacak branşlardaki uzman hekimlerle kapatılacak. Örneğin, cerrahlar gibi, kendi uzmanlık alanlarında belli yaştan sonra çalışamayan hekimlerin emekli olmak yerine aile hekimi olması teşvik edilecek. Bu kapsamda cerrahların yanı sıra çocuk, kadın doğum, dahiliye branşlarındaki hekimler de isterlerse aile hekimi olarak tekrar görev alabilecekler.

NÖBET ZORUNLULUĞU

Hastanelerdeki yığılmayı azaltmaya çalışan Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin gereksiz iş yüklerini hafifleterek, acillere giden yeşil alan hastalarını toplum sağlığı merkezlerine yönlendirecek. Aile hekimlerine mesai kaydırma yapılacak. Her gün bölgedeki belirli bir aile hekimi, bakanlık tarafından sağlanan sağlık uzmanı ile birlikte 23.00’e kadar hizmet verecek. Aile hekimleri nöbeti aile sağlık merkezlerinde değil, toplum sağlığı merkezlerinde tutacak. Merkezlerde temel laboratuvar hizmetleri, röntgen ve ultrason gibi destek ekipman da bulunacak. Bu sayede hem acillerdeki yoğunluğun azaltılması, hem de vatandaşın daha kolay ulaşım imkanı sağlamasının hedeflendiği belirtildi.

<< Önceki Haber 7 bin kişiyi ihraç eden Sağlık Bakanlığı mecburiyetten... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER