66 ülkeden öğrenciler İstanbul'da mezuniyet coşkusu yaşadı


Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu, Türkiye'de eğitim gören 66 ülkeden öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. ABD Basketbol ligi NBA'de spor yaşamını devam ettiren Enes Kanter de geceye gelerek öğrencilerle birlikte oldu.

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu, Türkiye'de eğitim gören 66 ülkeden yabancı öğrenciler için mezuniyet programı düzenledi. Öğrencilere ülkelerinden gelen 260 anne de eşlik etti. Maslak TİM Show Center'da düzenlenen töreni Kemal Gülen sundu. NBA'de spor yaşamına devam eden Milli Basketbolcu Enes Kanter de geceye katıldı.

"SAHABE RUHUNU YENİDEN DİRİLTEN GARİP DAVANIN GARİP YOLCULARINI ALLAH ZAYİ ETMEYECEKTİR"

Gecede konuşan Enes Kanter, "Sahabe ruhunu yeniden dirilten garip davanın garip yolcularını Allah zayi etmeyecektir. Amerika'dan daha dün geldim. Sizlerle hasret gideriyorum. İlk başta buradaki kardeşlerime bakıyorum, dünyanın dört bir yanından gelmişler. Bizlerden de oralara sevgi ve saygı ve hizmet götürmenizi istiyorum. Güzel kardeşlerimize emeği geçen öğretmenlerimize ve kardeşlerimizi kutlamak istiyorum. Son olarak buradaki tüm kardeşlerime kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın" dedi.

'Selam: Bahara Yolculuk' filmi oyuncusu Altınbek Elkinbaev de geceye katıldı. Kısa bir konuşma yapan Elkinbaev, "Biz muhabbet fedaileriyiz. Şu anda husumete zamanımız yok" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 66 ülkeden öğrenciler İstanbul'da mezuniyet coşkusu yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER