61 yıldır at koşturuyor

61 yıldır at koşturuyor

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından yaşayan en yaşlı rahvan at yarışçısı gösterilen Serikli İzzet Kirlioğlu, 61 yıldır ata biniyor.

İzzet Kirlioğlu, babasının Serik'in Üründü köyünde 10 yaşında bindirdiği ata binme sevdasını 71 yaşında sürdürüyor. Rahvan at yarışlarının onur konuğu olarak davet edilen Kirlioğlu, 71 yıldır 81 ilde at koşturarak gezmediği il bırakmadığını söylüyor.

Bindiği atları hep kendisinin beslediğini belirten Kirlioğlu, ata binmenin kendisinde 61 yıldır bir tutku olduğunu, at kişnemesinin gün içindeki tüm yorgunluğunu aldığını belirtiyor. Dünden bugüne atın Türk toplumundaki yerinin bir başka olduğunu anlatan Kirlioğlu, "71 yaşındayım, en yaşlı rahvan at biniciyim. At bizim kültürümüzde yeri hep ayrı olmuştur. Peygamberimizin atı Burak çok güzel bir binektir. Yine Hz. Ali'nin atı Düldül çok güzel bir binektir. Bizim tarihimizde at kişnemesi demek Kosova'dan Varna'ya, Tuna'dan Mohaç'a zafer demek. İstanbul'un fethi, Çanakkale geçilmez demektir. Ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyorum. Allah ömür verdiği sürece at üstünden inmeyeceğim." diyor.

Çocukları ve torunlarını da ata sporunu yaşatmak için küçük yaşta ata binmeyi öğrettiğini vurgulayan Kirlioğlu, her gün düzenli olarak 2 saat ata bindiğini, vakit buldukça Serik, Aksu ve Manavgat'taki at çiftliklerini ziyaret ederek atların bakımını yaptığını ifade ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber 61 yıldır at koşturuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER