50 kişiyi katleden Tarrant'a dünya medyası niçin "terörist" diyemedi?

Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin dünya medyasının Yeni Zelanda'da cuma namazı esnasında 50 kişiyi öldüren ve 20 kişiyi yaralayan Brenton Tarrant'ı "terörist" olarak değil de "saldırgan" olarak yazmasını "iki yüzlülük" diye niteledi.

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı: Bangladeş Kriket Takımı da camideydi

Porto Rikolu ünlü pop şarkıcısı Ricky Martin, Yeni Zelanda’da terör saldırısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dünya medyasının iki yüzlü davrandığını belirtti. 

Martin dünya medyasını, 50 kişiyi öldüren Brenton Tarrant'ı Müslüman olmadığı için "terörist" olarak değil de "saldırgan" olarak yazmakla suçladı.

"ÇÜNKÜ MÜSLÜMAN DEĞİL"

Dünyadaki iki yüzlülüğe dikkat çeken Martin, "Bir adam namaz kılan 40’tan fazla insanı öldürüp 20'sini de yaraladı. Tüm uluslararası medya onu terörist olarak değil saldırgan ya da radikal olarak nitelendirdi. Neden? Çünkü Müslüman değil." ifadelerini kullandı.

Martin'in paylaşımına takipçileri destek verdi.

CUMA NAMAZI İÇİN GELEN İNSANLARA SALDIRDI

Avusturalya vatandaşı Brenton Tarrant 15 Mart Cuma günü Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde cuma namazı esnasında iki camiyi otomatik tüfeklerle bastı. İbadet eden insanların üzerine rastgele ateş eden Tarrant 50 kişiyi katletti, 20 kişiyi yaraladı. 

Hayatını kaybedenler arasında çocuklar da var. 

Katliamı YouTube kanalından canlı yayınlayan terörist, tutuklandığı mahkeme salonunda ırçı işaret yapmaktan ve küstah  tavırlar sergilemekten geri durmadı. 

Tarrant'ın 70 sayfalık manifestosunda Türkleri de tehdit eden ifadeler olduğu ortaya çıktı. 
<< Önceki Haber 50 kişiyi katleden Tarrant'a dünya medyası niçin "terörist"... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER