'45 kilometre inmek zorundayız'

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, France 24 haber kanalına konuştu. Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı harekatına değindi. Harekat kapsamında, "Münbiç bölümünü kapatmak için en az 45 kilometre aşağıya inmek zorundayız" dedi.

samanyoluhaber.com

France 24 kanalına konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bombalanan insani yardım konvoyuna değindi. "Şu çok açıktır ki, rejim ve destekçileri bm konvoyunu vurmuştur" dedi.

Çavuşoğoğlu'na Fırat Kalkanı Harekatı da soruldu. Dışişleri Bakanı, "Suriye'de ne kadar derine gitmeye hazırsınız" sorusuna, "İlk olarak en az 45 kilometre aşağıya inebiliriz, inmek zorundayız, Münbiç bölümünü kapatmak için." dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, yapılması planlanan Rakka operasyonu için de konuştu. Askeri yetkililerin IŞİD'e karşı Rakka'da bir operasyon yapılması konusunu görüştüklerini ifade eden Çavuşoğlu, bu operasyonun ne zaman gerçekleşeceğinin henüz belli olmadığını ve hazırlıkların yapılması gerektiğini kaydetti. "Ordular ve teknisyenler bu operasyonun şeklini tartışmak zorundadır. Şu anda konuşuyorlar" dedi.
<< Önceki Haber '45 kilometre inmek zorundayız' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER