40 liralık yağma suçundan 2 sanığa, toplam 32,5 yıl hapis


Kayseri'de bıçak zoruyla 6 kişiden toplam 40 lira gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Ali E. (20) ile Fatih S. (20), 16 yıl 3'er ay olmak üzere toplam 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 'Konut dokunulmazlığı' suçundan yargılanan tutuksuz sanık Fuat B. ise beraat etti.

Kayseri'de 31 Aralık 2015 yılbaşı gecesinde yaşanan olayda, Ali E., Fatih S. ve Fuat B., mağdurlar B.A., A.Y., A.A., M.C., A.C. ve O.A.'nın Aydınlıkevler Mahallesi'nde birlikte kaldıkları bekar evine geldi. İddiaya göre şüpheliler, ev kiralarını ödemek için eksik kalan 40 lirayı, mağdurlardan bıçak zoruyla alarak evden ayrıldı. Şikayet üzerine gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. 'Nitelikli yağma, konut dokunulmazlığının ihlali ve yağmaya teşebbüs' suçlarından hakim karşısına çıkan Fuat B. bir önceki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken diğer iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuklu sanıklar Ali E. ve Fatih S. ile tutuksuz sanık Fuat B. duruşmada hazır bulundu. Son kez savunma yapan Ali E., 40 lira parayı borç olarak aldıklarını iddia etti. Mağdurlarla aynı köylü olduklarını belirten E., "Gasp amacımız yoktu. Parayı borç olarak aldık. Niye şikayetçi olduklarını da bilmiyorum. Benden küçük 5 kardeşim, evde çaresiz bir annem ve beni bekleyen bir nişanlım var. Dışarıda her türlü cezaya razıyım. Beni sevdiklerimden mahrum bırakmayın. Tahliyemi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Diğer tutuklu sanık Fatih S. de "Böyle bir suçtan dolayı karşınızda olmaktan pişmanım. Mağdurum, tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Yapılan yargılama sonucunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali E. ve Fatih S. hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 5 yıl 5'er ay, 'yağmaya teşebbüs' suçundan 10 yıl 10'ar ay olmak üzere her sanığa ayrı ayrı 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi. 'Konut dokunulmazlığı' suçundan tutuksuz yargılanan Fuat B. ise beraat etti. CİHAN
<< Önceki Haber 40 liralık yağma suçundan 2 sanığa, toplam 32,5 yıl hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER