4.Uluslararası Bakü Kitap Fuarı başladı


Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 4.Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Bakü Spor Sarayı'nda düzenlenen fuara, bu yıl 30 ülkeden 130 yayın kuruluşu katılıyor.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen fuara ilgi büyük. Dünyanın önde gelen yayın kuruluşlarının stand açtığı fuarda, kitapseverler yeni yayınlarla da tanışma fırsatı buluyor. Ülkede geleneksel hale gelen uluslararası kitap fuarı çerçevesinde Azerbaycan'ın tanıtımı da yapılıyor.

Fuarda stant açan Bereket Yayınevi Direktörü Elmir İsgenderov, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın fuarı çok güzel organize ettiğini söyledi. Fuarı çok beğendiğini dile getiren İsgenderov, bu tür organizasyonların asıl amacının kitaba olan ilgiyi artırmak olduğunu vurguladı.

Fuara katılan Hazar Yayınları sorumlusu İmanyar Guliyev de Cihan'a açıklamasında, kitap kültürünün gelişmesine devlet desteğinin olmasının kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Fuarı gezmeye gelen Azerbaycanlı Ağamemmed Memmedov ise organizasyon için herkese teşekkür ettiğini ve bu tür fuarların kendilerine bir daha kitabı hatırlattığını dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber 4.Uluslararası Bakü Kitap Fuarı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER