4 çocuğun Mardin'in köyünden başlayan üniversite başarısı öyküsü


Güneydoğu'da dershane sayesinde üniversiteye yerleşen öğrencilerin başarı hikâyeleri gelmeye devam ediyor. Mardin'in Kızıltepe ilçesi Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Çağıl köyünde yaşayan Atak Koleji ve FEM Dershanesi olan Uluç ailesinin 4 çocuğunun hayalindeki üniversiteyi aynı anda kazanmanın başarısı konuşuluyor.

Çağıl köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Uluç ailesi fertlerinden Ali İskan ve kardeşi Ömer Faruk ile amca çocukları Muhammed Hezzan ile kardeşi Mustafa Uluç girdikleri üniversite sınavlarında aldıkları başarı Mardinli'lerin dilinde.

Ali İskan bu yıl yapılan Y-YGS-5 puan türünde Türkiye 23.sü olurken diğerleri ise Türkiye'nin değişik yerlerindeki üniversitelere yerleşti.

4 AMCA ÇOCUĞU AYNI ANDA ÜNİVERSİTE KAZANDI

Y-YGS-5 puan türünde Türkiye 23.sü olan FEM Dershanesi ve Atak Koleji öğrencisi Ali İskan Uluç, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini, Abisi Ömer Faruk Uluç ise Zirve Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini kazandı. Amca çocukları Muhammed Hezzan Uluç İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği İngilizce bölümünü kazanırken, kardeşi Mustafa Uluç da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yerleşmeye hak kazandı.

DERSHANE SAYESİNDE HAYTLARIMIZ KURTULDU

"Dershane sayesinde hayatımız kurtuldu." Bu sözler Y-YGS-5 puan türünde Türkiye 23.sü olan ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanan Ali İskân Uluç'a ait. Elde ettiği bu başarının arkasında Fem Dershanesi ve Atak Koleji'nin büyük başarısı olduğunu belirten Ali İskan Uluç, bu yıl üniversite yerleştirme sınavında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandığını söyledi.
Bu başarımın arkasında hocaların ve özel okulun ile dershanelerinin emeği çok büyük olduğunu ifade eden Uluç, "Gittiğim özel okul ve dershane olmasaydı şimdi sokaklarda sürünüyor olacaktım. Ya tarlada olacaktım veya bugün benimle yaşıt olan birçok kişinin yaptığı gibi gidip polise taş atacaktım. Sokaklarda inşaatlarda çalışacaktım. Dershane sayesinde hayatımız kurtuldu. Dershanenin etkisi çok büyük. Ama şu an dershaneler kapatılmaya çalışılıyor. Gelecek olan nesile yazık olacak." dedi.

HOCALARIMIZIN EMEĞİ İLE HEPİMİZ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDIK

Bu yıl abisi ve 2 kuzeni ile beraber aynı aileden üniversiteyi kazandıklarını ifade eden Uluç, "Bu başarı tamamen dershane ve Atak kolejinin başarısıdır. Dördümüz de Fem dershanesinde okuduk. Yine dördümüz de aynı şekilde dershaneye gittik. Abim Zirve Üniversitesi Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi kuzenlerimden biri benimle aynı üniversitede İstanbul Hukuk kazandı. Diğeri de Bilgisayar Mühendisliği İngilizce bölümünü kazandı. Hocalarımızın emeği ile hepimiz üniversiteyi kazandık." şeklinde konuştu.

EĞER BU SENE KALSAYDIM DERSHANELER OLMASAYDI KESİNLİKLE KAZANAMAZDIM

Zirve Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimini kazandığını söyleyen Uluç, şunları kaydetti: "Ali İskân'dan benim şu şekilde bir farkım var. Kendisi ilk senede üniversiteyi kazandığı için okulun katkısından söz edebilir. Ama ben tamamen ikinci senemde kazandığım için dershanenin katkısını kesinlikle yadırgayamam. Eğer bu sene kalsaydım dershaneler olmasaydı kesinlikle kazanamazdım. Dershaneler kapanırsa şöyle bir açıklama yapayım. Dershanelerin bu sene kapatıldığını varsayalım. Kardeşimin dediği gibi ya inşaat çalışırdım. Veya polise bir olayda taş atardım."

DERSHANELERİN KAPATILMASI BÖLGEDEKİ BÜTÜN ÖĞRENCİLERİ ETKİLEYECEKTİR

İlkokuldan beri 8 yıldır Fem Dershaneleri'ne gittiğini belirten Ali İskân'ın amca çocuğu Muhammed Hezzan Uluç, "Bu yıl üniversite sınavında İstanbul üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği İngilizce bölümünü kazandığını ifade etti. Uluç," Eğitimdeki bu başarılarımın büyük payı bu okullara ve dershanelere aittir. Ben bunu inkâr edemem. Emeği geçen bütün hocalarıma teşekkür ediyorum. Dershanelerin kapatılması bölgedeki bütün öğrencileri etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

DERSHANELERİN KAPATILMASI RESMEN CAHİLLİĞE TERK EDİLECEKTİR

Dershanenin başarılarında büyük etkisi bulunduğuna dikkat çeken Muhammed Hezza'ın kardeşi Mustafa Uluç, "Ali İskan ile aynı okul ve dershaneyi okudum. Dershanenin bu başarımızdaki payı çok büyük. Bugün dershaneleri kapatılması öğrencileri etkileyecektir. Güneydoğu'da eğitim yönünden zaten zayıftır. Dershanelerin kapatılması resmen cahilliğe terk edilecektir. Bu şekilde bölgedeki çocukların eğitimi büyük bir aksaklık olacaktır. Dershane olmasaydı şu anda köyde inşaata veya sulamada çalışıyor olacaktım." şeklinde tepki gösterdi

BU DERSHANELERİN KAPATILMASI FAKİR AİLELER İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP OLACAKTIR

Ali İskan'ın babası Hasan Uluç, çocuklarımızın üniversiteyi kazanmasındaki en büyük pay Dershane ve özel kolejin katkısı bulunduğunu belirtti. Veli olarak çocuklarına okumalarına karşı her zaman duyarlı davrandıklarını vurgulayan Hasan Uluç, şöyle konuştu: "Okul ve dershaneye teşekkür ediyorum. Onların sayesinde çocuklarımız üniversiteyi kazandı. Bir oğlumda Fen lisesini kazandı. Bu dershanelerin kapatılması fakir aileler için büyük bir kayıp olacaktır. Paralı okullara bizim Çocuklar gidemezler. Bu tür dershanelerde çocuklarımız makul bir fiyatla eğitim görüyor. Ve istedikleri okulu kazanıyor. Binlerde çocuk ve öğrenci dershanelerin kapatılmasından etkilenecektir. Aileler 18 bin TL okula verip gönderemezler. Benim iki oğlum dershane sayesinde üniversite kazandı. Ben dershanelere bu emeklerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum."

DERSHANELERİN BÜYÜK EMEĞİ OLDU

Bu yıl 2 çocuğu ve 2 yeğeni aynı anda dershane sayesinde üniversite kazanma başarısı gösterdiğini dile getiren Hezzan ve Mustafa Uluç'un babası Hüseyin Uluç da büyük sevinç yaşadıklarını söyledi. Hüseyin Uluç, "Dershanelerin büyük emeği oldu. Dershanelerin kapanmasını istemiyorum. Dershanelerin kapanmasına taraftar değiliz. Kapanmasına da karşıyız. Kardeşimle ikiziz kardeşimin de iki oğlu üniversiteyi kazandı. Ailece büyük bir mutluluk duyuyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 4 çocuğun Mardin'in köyünden başlayan üniversite başarısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER