4 ay önce Ataşe olarak atandı, bugün yakalama kararı çıktı

Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin merkezi olmasıyla bilinen Fransa'nın Strasbourg şehrindeki konsoloslukta 4 ay önce Eğitim Ataşesi olarak görevlendirilen akademisyen hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

SHABER3.COM

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı iken 14 Ekim 2016 tarihinde Strazburg eğitim Ataşesi olarak atanan Doç. Dr. Sefa Bardakçı için Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "F..." soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Doç. Dr. Sefa Bardakçı, 28 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti'nin 2. olağan genel kurulunda yurt dışında olmasına rağmen yönetime seçilmiş. 

Neredeyse tüm akademisyenleri soykırıma tabi tuttuktan sonraki bir tarihte Ataşe olarak atandıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılması şaşkınlıkla karşılandı. Twitter hesabında da yıllardır AKP hükümetini destekleyen paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti'nde yönetime seçilmesini hazmedemeyen birinin ihbar/iftirası sonucu hakkında dosya hazırlanmış olabileceği ifade ediliyor...




<< Önceki Haber 4 ay önce Ataşe olarak atandı, bugün yakalama kararı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER