4.5G kullananlar bunlara dikkat!

Aylardır reklamları yapılan 4.5G internet kullanımı başladı.

4.5G'ye nasıl geçilir? | Videolu Anlatım

4.5G heyecanının herkesi sardığı şu günlerde kafaları karıştıran konulardan biri de kota sorunu. Şimdiden birçok mobil internet kullanıcısı kota aşım nedeniyle isyan etmeye başladı bile. Yeni uygulamayla birlikte mobil internet hızı artıyor ve bu da bize daha az sürede daha fazla veri akışı imkanı sağlıyor. Ancak bu hıza kapılıp internetteki veri alışverişimizi 2-3 katına çıkardığımız takdirde bizi çok mutlu günlerin beklediğini söylemek biraz zor. 

BUNLARA DİKKAT!

Kullanıcıların en çok sorduğu sorulardan biri de 4.5G ile birlikte gelen kota sorunu. 4.G ile aynı paraya daha fazla internet kotası satın alınabilecek. Ancak buna rağmen faturalar artacak. Çünkü daha çok veri harcanacağı için kullanıcılar daha yüksek kotalı internet paketleri satın almak durumunda kalacak. 10-15 GB paketlere ihtiyaç duyan mobil internet kullanıcıları bu nedenle de daha çok ödeme yapmak zorunda kalacak.

1- 4,5G teknolojisinin sahip olduğu hız gereği kullanım kotaları kişiye yeterli olmayabilir. Özellikle internet kullanım yoğunluğu çok olanlar dikkatli olmalı.

2- İnternetten film izleyen ve yüksek boyutlu indirme işlemi yapan kullanıcılar, kota aşımı konusunda mağdur olabilir. Bu konuda tarifelerden yararlanabilmeleri için operatörlerden yardım almalı.”

3- 4.5G ile 1 saniyede şarkı indirilebiliyor diye her dakika 60 şarkı indirirseniz çok kısa süre içinde şarkı indiremez duruma gelmeniz mümkün.


YÜKSEK HIZ PİL ÖMRÜNÜ AZALTIYOR

2G'de telefonun ortalama şarjı 4-5 gün giderken, 3G'ye geçişle birlikte 24 saate kadar düşmüştü. Benzer durum 3G'den 4.5G'ye yaşanmayacak. Her ikisinde de video izleme süresi aynı olacağı için şarj tüketimine ekstra bir etkisi olmayacak. Fakat şarj tüketimini kullanım alışkanlıkları belirleyecek. 4.5G ile daha fazla video izleyeceği ve aynı zamanda 3G'de yaşanan kesintilerin 4.5G'de yaşanmayacağı göz önüne alındığında ve son olarak yüksek hız ve kesintisiz video deneyimi ile pil ömürlerini kısmen de olsa azaltacak.


KAYNAK: MEDYAN
<< Önceki Haber 4.5G kullananlar bunlara dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER