33'ü kadın 62 kişiye yine gözaltı

OHAL kapsamında Cemaate yönelik hukuksuz soruşturmalar kapsamında İstanbul merkezli 16 şehir ile Samsun ve Bursa’da gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda 33’ü kadın 62 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

SHABER3.COM

İstanbul merkezli 16 kentte başlatılan operasyonda 26 kadın hakkında gözaltı kararı alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yapılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Kocaeli, Trabzon, Sinop, Ordu, Erzurum, Düzce ve Kastamonu’nun da aralarında olduğu 16 şehirdeki hukuksuz baskınlarda 16 kişi gözaltına alındı.

Samsun’da 25 öğretmen hakkında gözaltı kararı

Samsun’da, Cemaat soruşturmasında 2’si aktif çalışan 23’ü meslekten ihraç 25 öğretmen gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cemaat soruşturması kapsamında daha önce söz konusu soruşturma kapsamında meslekten ihraç olan 23 öğretmen ile 2’si aktif çalışan 25 öğretmeni gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7’si kadın 25 öğretmenin evlerinde yapılan aramalarda dijital envanterlere el konuldu. Gözaltına alınan öğretmenler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bursa’da 11 gözaltı

Bursa’da yürütülen soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında esnaf, ihraç edilen öğretmen ve zabıt katiplerinin de aralarında bulunduğu 11 kişi için yakalama kararı çıkarıldı.
<< Önceki Haber 33'ü kadın 62 kişiye yine gözaltı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER