301 madencinin öldüğü Soma'da karar günü

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davanın 15. duruşması başladı. 6'sı tutuklu toplam 51 kişinin yargılandığı davada bugün savcının mütalaasını vermesi ve kararın açıklanması bekleniyor.

SHABER3.COM

Soma davasında karar günü

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma maden faciası ceza davasının 15. duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Dava öncesi CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve hayatını kaybeden madencilerin yakınları İstasyon Caddesi üzerinden düzenlenen yürüyüşle davanın görüleceği salonun önüne geldi. 

Sloganlar atarak ellerinde taşıdıkları pankartlarla duruşma salonunun önüne gelen topluluk bir basın açıklaması yaptı.

‘YÜZDÜK YÜZDÜK KUYRUĞUNA GELDİK’

Sosyal Haklar Derneği Ege Bölge Temsilcisi Kamil Kartal, “Son birkaç celsedir, biliyoruz ki sermaye ve onun işçileri katleden ve yargılanan temsilcileri bu davayı sulandırmak ve bu davadan istedikleri bir sonucu almak doğrultusunda havuz medyasını da kullanarak ve çeşitli güçleri devreye sokarak mahkemenin kararını etkilemeye çalışıyorlar. O açıdan yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, şu ana kadar mahkemenin seyrini hep birlikte izliyoruz. 

İSTENEN CEZALAR 

Öte yandan davada şirketin patronu ve eski Yönetim Kurulu Üyesi Alp Gürkan, Genel Müdür Teknik Yardımcısı Hayri Kebapçılar, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yiğit, İş Güvenlik Uzmanı Murat Bodur, Acil Durum Yöneticisi Haluk Evinç ise faciaya ilişkin ayrı olarak görülen “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” davasının ana dosyayla birleştirilmesinin ardından aynı davada tutuksuz olarak yargılanıyor. 6’sı tutuklu toplam 51 kişinin yargılandığı davanın 15. duruşmasında savcının mütalaasını vermesi ve kararın açıklanması bekleniyor.
<< Önceki Haber 301 madencinin öldüğü Soma'da karar günü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER