30 yıl sonra askerlik yaptıkları kışlada buluştular


Türkiye'nin değişik illerinde 1985-1988 yılları arasında Sivas'da vatani görevi yapan askerler 30 yıl sonra aynı birlikte buluştu.

İskenderun Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fuat Kaya, sosyal medya üzerinden ulaştığı 30 arkadaşını bir arada toplamayı başardı. Çok hassas bir dönemde olan Türkiye'de her gün şehit haberleri gelmesine üzülen ve adeta kahrolduğunu belirten İskenderun Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fuat Kaya, "Uzun süren çalışmalarım ve araştırmalarımdan sonra 1985-1988 yılları arasında benim de vatani görevini gururla yaptığım Sivas Caner Kışlası 48. Piyade Er Eğitim Alayı'nda askerlik yapan arkadaşlarımla bir araya gelmem ve o günleri yaşamam beni çok duygulandırdı." dedi.

Türkiye'de böylesi bir buluşmanın belki de bir ilk olduğunu belirten Kaya, "Askerlik yaptığımız yerde komutanlarımız ve kahraman mehmetçiklerimiz bizi çok iyi ağırladı, toplu halde karavana yedik, yatakhanelerini, eğitim yaptığımız yerleri komutanlarımız bizlere gezdirdi. O günleri yad ettik çok duygulandık ve gururlandık. Bu vatan hepimizin ve çok güçlü bir ülkede yaşıyoruz. Birliğimiz ve beraberliğimizi kimse bozamaz." diye konuştu.

30 yıl aradan sonra aynı kışlada toplanan ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 30 silah arkadaşı, kışlada asılı 'üzülme vatan çağırsan yene geliriz' pankartı altında objektiflere poz verdi. CİHAN
<< Önceki Haber 30 yıl sonra askerlik yaptıkları kışlada buluştular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER