3 aydan beri maaş alamayan işçiler eylem yaptı


Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Enerjisa tarafından yaptırılan doğalgaz dönüşüm santralinde çalışan Mekanik Taahhütname LTD.ŞTİ'ye ait taşeron işçiler eylül ayından bu yana maaşlarını almadıklarını gerekçe göstererek şantiyede eylem yaptı.

Enerjisa tarafından doğalgaz dönüşüm santralinde çalışan 160 taşeron işçinin eylül ayından buyana maaşlarını alamadığını dile getiren taşeron işçilerden Mehmet Demir, "Yurdun değişik yerlerinden 160 işçi ekmek parası kazanmak için memleketlerimizden Bandırma'ya geldik. Eylül ayından bu tarafa maaş alamıyoruz. Adıyaman'da ikamet eden annem Fatma Demir vefat etti. Cenazesini kaldırmak için şantiyede çalışan arkadaşlarım kendi aralarında para toplayarak benin memlekete gönderdiler. Durumumuz bu kadar kötü." dedi.

Demir, "Mekanik Taahhütname yöneticileri maaşlarımızın ödenmemesinde işverenin hak edişlerini ödenmediğini gerekçe gösteriyor. İşveren işe hak edişlerin ödendiğini söylüyor. Burada mağdur olan biziz biran önce maaşlarımızın ödenmesini istiyoruz. Cebimizde çay içecek paramız yok. Bandırma olumsuz hava şartlarının etkili olduğu şu günlerde bizi daha fazla mağdur etmesinler." ifadesini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber 3 aydan beri maaş alamayan işçiler eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER