"3,5 senedir bunlarla beraber hareket edenlerin de sorgulanması gerekiyor"


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, gazetecilere getirilmesi düşünülen kulis yasağının yarınki toplantıda karara bağlanacağını söyledi.

Gazetecilere getirilmesi düşünülen kulis yasağını değerlendiren Yılmaz, bu yönde bir karar alınmadığını belirterek, "Bu bize iktidar tarafından getirilen bir teklif. Bu şu anda sadece bir öneri. Yarınki toplantıda kulis yasağı karara bağlanacak." dedi.

Konunun yoğun ziyaretçi sebebiyle gündeme getirildiğini anlatan Yılmaz, akşam 20.00'dan sonrada gazeteciler için böyle bir teklifin yapıldığını kaydetti. MHP'nin bu yasağı desteklemediğini vurgulayan TBMM İdare Amiri, basına yapılacak olan her türlü kısıtlamaya karşı olduklarını vurguladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında açılan özerklik açıklamalarıyla ilgili soruşturmaya yönelik bir soruya ise Yılmaz, bu soruşturmanın iktidar partisine de açılması gerektiğini kaydetti.

Bunun yeni bir olay olmadığını, HDP'li yetkililerin bunu iki yıl önce de dile getirdiğini ama iktidarın buna ses çıkarmadığını anlatan MHP'li vekil, Dolmabahçe mutabakatını hatırlattı.

Büyükşehir yasası çıkarken bütün bunları dile getirdiklerini belirten MHP Adana Milletvekili Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "HDP'nin başından beri söylediği bir şey. Selahattin Demirtaş'ın da başından beri üzerinde durduğu iş. Ama 3,5 senedir bunlarla beraber hareket edenlerin de sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Bize göre Türkiye'yi bölmek vatana ihanettir. Kimin dahili varsa hepsinin yargılanması gerektiğini düşünüyorum." CİHAN
<< Önceki Haber "3,5 senedir bunlarla beraber hareket edenlerin de sorgulanması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER