28 yıllık imama ihraç!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cüneyt Özdemir, Nazlı Ilıcak gibi gazetecilerin tweetlerini paylaşan Eskişehir Reşadiye Camii İmam Hatibi Fedai Can’ı memuriyetten ihraç etti. Savunması bile alınmayan Can, iddiaların iftira olduğunu söyledi.

28 yıllık imama ihraç!

Almanya’da AKP’ye sahte oy atarken yakalanan imam, AKP’li adaylarla toplantıya katılan ve AKP adına sosyal medyada propaganda yapan imamlar hakkında herhangi bir işlem yapmayan Diyanet İşleri Başkanlığı şok bir karara imza attı.


Twitter paylaşımını suç sayan Diyanet. 28 yıllık imam Fedai Can’ı görevden ihraç etti.

RETWEETLER DELİLİ OLDU

Eskişehir’in en gözde camisi Reşadiye’de görevli Can, 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından hedef tahtasına oturtuldu. Baskı, 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından zirveye çıktı. Diyanet, Twitter’da yapılan paylaşımları retweet eden Can’la ilgili soruşturma dosyası hazırladı. Dosyaya, Can’ın umre ve hacda çektirdiği fotoğrafları, sosyal medyada retweet ettiği başkalarına ait mesajlar suç delili olarak girdi. Retweetler arasında Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Özdemir, Bugün Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak ve Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar gibi ünlü gazetecilerin mesajları yer aldı.

SAVUNMASI ALINMADI

Diyanet, Can hakkında memuriyetten çıkarma cezası verirken yasa gereği hakkı olmasına rağmen avukatı ile savunma yapmasını engelledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun yürütmesi gereken soruşturmayı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu yaptı. Can’la ilgili cezai işlem kararlarını da bu kurul aldı. Müvekkilinin 28 yıllık memuriyet hayatının başarılarla dolu olduğunu belirten avukat İlyas Özkan, “Emekli olmasına 2 yıldan az bir zaman kala verilen cezada hakkaniyet gözetilmedi” dedi.

İDDİALAR İFTİRADAN İBARET

Soyut iddialarla hakkında soruşturma açılıp memuriyetten atıldığını belirten Fedai Can, “Hakkımdaki iddialar tamamen iftiradır” dedi.

Twitter hesabına uzun zamandır kullanmadığını ifade eden Can, soruşturma kurulunun bu tür savunmaları dikkate almadığını, iddialarla ilgili cami cemaatini dinlemediğini, hiçbir somut bilgi, belge sunamadan karar aldığını kaydetti. Can, “Görevimle alakalı hiçbir kusur bulamayanlar bu tür kolay karalama yoluna gitmişler ve ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla şahsiyetime zarar vermek istediler” diye konuştu.
<< Önceki Haber 28 yıllık imama ihraç! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER