'24 Haziran’da Suriyeliler de oy kullanacak'

Türkiye 24 Haziran’da baskın seçime giderken önceki seçimlerde tartışma konusu olan Suriyelilerin oy kullanma konusu bir kez daha gündemde.

SHABER3.COM



Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan 3 milyonu aşkın Suriyeli olduğu biliniyor.

Ancak çoğunun vatandaşlığı söz konusu değil. Bir yandan da Türk vatandaşlığına geçişler için süreç devam ediyor.

Karar’da yer alan habere göre, İlk etapta Türk vatandaşlığı verilecek 120 bin Suriyeli’nin tamamına yakını başvurularını tamamladı ve 50 bine yakını Türk vatandaşlığı aldı.

Bu bilgi, ürk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Göç Uzmanı Prof. Dr. Murat Erdoğan’dan geliyor.

Vatandaşlık verilenlerin ise beyaz yakalılar olarak bilinen çeşitli meslek dallarına sahip olanlar arasından seçildiği belirtiliyor.

Türk vatandaşlığına geçen bu 50 bin Suriyeli sığınmacının, 24 Haziran’daki erken seçimlerde oy kullanabileceğini söylüyor Prof. Erdoğan.

Seçmen listeleri önümüzdeki günlerde asılacak ve bu listelerde vatandaşlık alan Suriyeliler de yer alacak Erdoğan’ın aktardığına göre:

    “Nasıl ki adrese kayıtlı olduğumuz sistem üzerinden bize bildirim geliyorsa, Türk vatandaşlığına geçenlere de bildirim gelecek. Şu sandıkta, okulda oyunuzu kullanabilirsiniz şeklinde bilgiler olacak. Oy kullanacak Suriyelilerin sayısı 50 bin civarında. 2017 yılı sonunda bu sayı yaklaşık 38 bindi. Ancak tabi ki 50 bin civarındaki bu sayı seçimin kaderini etkilemeyecek.”
<< Önceki Haber '24 Haziran’da Suriyeliler de oy kullanacak' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER