"21 kişiden ikisi elini kolunu sallayarak Türkiye'nin kalbinde katliam yaptı"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eylem yapmadan yakalayamayacaklarını söylediği 21 kişiden ikisinin, elini kolunu sallayarak Türkiye'nin kalbinde katliam yaptığını belirterek, "IŞİD eğer terör örgütü olarak kabul ediliyorsa ve söz konusu kişilerin intihar bombacısı olduğu biliniyorsa ve buna rağmen yakalanmaları için eylem yapmaları bekleniyorsa, bu toplumu açık açık katliamcılarla baş başa bırakma anlamına gelmektedir! Eğer söz konusu kişiler eylem hazırlığı içinde olmasalar bile, sırf örgüt üyeliğinden yakalanabilirler; makul şüphe varsa tutuklanabilirler." dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, 10 Ekim'de Ankara'yı kana bulayan iki teröristin, emniyet-istihbarat birimlerinin önceden hazırladığı 21 kişilik intihar bombacısı listesinde yer aldığının anlaşıldığını ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eylem yapmadan yakalayamayacaklarını söylediği 21 kişiden ikisinin, elini kolunu sallayarak Türkiye'nin kalbinde katliam yaptığını vurgulayan Tanrıkulu, "Öncelikle Davutoğlu'nun eylem yapmadan yakalayamayız sözünün hiçbir dayanağı olmadığını ifade edelim. Mevcut TMK ve Ceza yasasına göre eğer IŞİD terör örgütü olarak kabul ediliyorsa, eylem hazırlığı olmadan, Ceza Yasası'nın 314. Maddesinden, örgüt üyeliğinden soruşturulması, yakalanması ve tutuklanması mümkün. Bunun KCK, Balyoz ve Ergenekon davalarından binlerce örneği var. Binlerce insan bu şekilde gözaltına alındı ve tutuklandı. Dolayısıyla IŞİD eğer terör örgütü olarak kabul ediliyorsa ve söz konusu kişilerin intihar bombacısı olduğu biliniyorsa ve buna rağmen yakalanmaları için eylem yapmaları bekleniyorsa, bu toplumu açık açık katliamcılarla baş başa bırakma anlamına gelmektedir! Eğer söz konusu kişiler eylem hazırlığı içinde olmasalar bile, sırf örgüt üyeliğinden yakalanabilirler; makul şüphe varsa tutuklanabilirler. İlaveten eylem hazırlığı içindeyse söz konusu kişiler, örgüt üyeliğinin yanında silah, mühimmat, patlayıcı vs, bulundurmaktan da ayrıca cezalandırılır. Eylemi yapar da sağ kalırsa, Ceza Yasası'nın 302. Maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alır." diye konuştu.

"Bizim ısrarlı sorularımıza karşın hükümet tarafından, IŞİD'in Ceza Yasası ve TMK nazarında terör örgütü olup olmadığı konusunda bir yanıt verilmemiştir." diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün terör örgütleri listesinde 'Türkiye IŞİD'i gibi bir örgüt var mı, terör örgütleri listesine alınıp alınmadığı, alınmış ise hangi tarihte alındığı sorularımıza da yanıt verilmemiştir. IŞİD'in terör örgütü olarak kabul edildiğine dair elimizde olan tek veri BM Güvenlik Konseyi'nin El Kaide, El Nusra, IŞİD gibi terör örgütlerinin mal varlıkları ve para hareketlerinin durdurulmasına ilişkin kararların Bakanlar Kurulu'nca onaylanıp Türkiye'de Resmi Gazete'de yayınlanmış halidir. Dolayısıyla 'Türkiye IŞİD'i tanımlanmış bir terör örgütü olmadığı için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı IŞİD mensuplarının veya yabancı uyruklu olup Türkiye'de IŞİD adına faaliyet gösterenlerin eylem yapmadan soruşturulmaları, yakalanmaları ve tutuklanmaları mümkün olmamıştır. Özetle, Davutoğlu'nun açıklaması bir itiraftır. Türkiye'de IŞİD elini kolunu sallayarak faaliyet gösterebilmektedir. IŞİD Türkiye'de propaganda yapmıştır, eleman kazandırma faaliyeti yürütmüştür ve soruşturulmamıştır. Bu nedenle soruyorum; Türkiye IŞİD'i diye bir örgüt var mıdır, bu örgütün örgüt şeması var mıdır, varsa bugüne kadar kaç kişi IŞİD örgüt üyeliğinden soruşturulmuş, yakalanmış, tutuklanmış ve ceza almıştır? Tekrar soruyorum; IŞİD üyesi olduğu bilindiği, isim listesi belli olduğu halde neden söz konusu kişilerin eylemi konusunda tedbir alınmamıştır?" CİHAN
<< Önceki Haber "21 kişiden ikisi elini kolunu sallayarak Türkiye'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER