2022 KPSS soruları çalındığı iddiası üzerine inceleme başlatıldı

Birçok kez farklı şekillerde gündeme gelen KPSS'den bu yılda birçok öğrencinin mağdur olduğu dile getiriliyor. Sınav sorularının bir yayınevinin sorularıyla aynı olduğu belirtiliyor.

2022 KPSS soruları çalındığı iddiası üzerine inceleme başlatıldı

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) çok sayıda sorunun Yedi İklim Yayınları’nın deneme sınavlarında daha önce çıkması tartışılırken, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “KPSS sorularını gördük. Yurt yapmamak yetmedi, işsiz bırakmak yetmedi, mülakatta elemek yetmedi. Sınav güvenliğine dair böylesi bir şüpheyi giderme kaygısı yok. Soruları inceledim. Kimse buna tesadüf diyemez. Buna tesadüf diyecekler, geçmişte tesadüf demiş olanları iyi hatırlasın.” dedi.

Gökçen, “İnsanlar yıllarca düzenli bir iş bulmadan, bütün aile seferber olarak, kitap masrafından sosyal hayattan kopmaya kadar binbir bunalımla ve yine sizin yüzünüzden sonunu öngöremeden bu sınava hazırlanıyorlar ve 1 saatlik incelemeyle yaptığınız açıklama bu mu? Biraz saygınız olsun ama nerde!” ifadelerini kullandı.

Gökçen, “Bir zamanlar Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından olarak bilinen ÖSYM, artık en güvenilmeyen kurumlarından biri haline geldi. Gençlerin kendilerini, hayatlarını, geleceklerini emanet ettikleri ÖSYM; şüpheleri giderecek bir açıklama yapmaktan bile geri duruyor. Gençlerin geleceğine dair böyle bir umursamazlık hiçbir dönemde görülmedi. Sınava girmiş olan gençler bu haksızlığa isyan ederken, şimdi sınava girmemiş olan gençler bile ‘ben artık umudumu tamamen kaybettim, KPSS’ye girmeyeceğim’ demeye başladı. Olayın bütün yönleriyle takipçisi olacağız.” dedi.

Yusuf Satıoğlu’na ait Yedi İklim Yayınları’nın soru kitapçığındaki 20 sorunun KPSS’de aynen sorulduğu ortaya çıkmış, sosyal medyadan tepkiler yükselmişti.

Erdoğan, Twitter açıklamasında şunları dedi: “Devlet Denetleme Kurulu’muzun 2022 KPSS’yle ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır.”

<< Önceki Haber 2022 KPSS soruları çalındığı iddiası üzerine inceleme... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER