2015 YGS'de Mersin birincileri FEM Dersanesi'nden


MERSİN (CİHAN)- ÖSYM tarafından açıklanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Mersin'de derece yapan öğrencilerin adresi değişmedi. Mersin FEM Dershanesi ve Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi Muhammet Furkan Merdan YGS'deki tüm puan türlerinde Mersin 1.'si oldu. Ayrıca Furkan Merdan YGS 1 puan türünde Türkiye 68.'si oldu. Sesim Sarpkaya Fen Lisesi öğrencisi Kübra Erdal YGS 1-2-3 puan türlerinde Mersin 2'si, Yıldırımhan Fem Lisesi öğrencisi Cenk Mustafa Koçak YGS-4-5-6 puan türlerinde Mersin 2. si oldu. Mersin 3.sü ise YGS-5 de Kübra Erdal, YGS-6 da ise Cenk Mustafa Koçak oldu.

Fem Dershaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı, elde edilen başarının uzun emek ve gayret sonucunda kazanıldığını söyledi. Özellikle son yıllarda eğitimde Mersin'de bir marka haline geldiklerini dile getiren Onaylı, "Hem TEOG, hem YGS, hemde LYS'de çok önemli başarılar elde ediyoruz. Bizler burada eğitim alanında yapılması gerekenleri yapıyoruz. İlk 1000'de 7 öğrencimiz, 41 derece elde etti. Fedakâr öğretmenlerimizin üstün gayretleri, öğrencilerimizin ders disiplini içerisinde olmaları ve ailelerin destekleri sonucu başarı da kaçınılmaz oluyor Elde edilen başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyoruz." dedi.

YGS sınavının artık geride kaldığına dikkat çeken Onaylı, "Şimdi öğrencilerin önlerinde kendilerini biraz daha zorlayacak olan LYS sınavı var. Öğrencilerimizin LYS sınavında da Mersin'in yüzünü güldüreceklerini ve derecelerini daha yukarılara taşıyacaklarına inanıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren dershanecilikte gösterdiği üstün başarıyı, Fem-Anafen Okulları olarak devam edeceğiz" diye konuştu.

Mersin 1.'si olan Muhammet Furkan Merdan ise başarıda sistemli çalışmanın yanında dershane ve okul öğretmenlerinin kendisine çok yardımcı olduklarını ifade ederek "Hem konuları anlatmada hem soru çözmede hem de rehberlik olarak desteklerini fazlaca gördüm. Teşekkür ederim." dedi.

Merdan, Bilkent Üniversitesi Matematik bölümünde, Cenk Mustafa Koçak Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Kübra Erdal'da Tıp Fakültesinde okumak istediklerini ifade ettiler. CİHAN
<< Önceki Haber 2015 YGS'de Mersin birincileri FEM Dersanesi'nden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER