2013'te "yılın doktoru" 2016'da "terörist!"

Havuz medyası kısa süre önce Türkiye'nin en önemli bilim insanlarından biri olarak haberini yaptığı Doç. Dr. Mustafa Emmiler'i terörist ilan etti! Emmiler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Antalya Valisi akademisyenlere yönelik operasyonda vali Münir Karaloğlu 20 öğretim üyesinin yanlışlıkla gözaltına alındığını söylemiş ve "pardon" demişti. Sayın vali yine bu işte bir yanlışlık olmasın?

2013'te "yılın doktoru" 2016'da "terörist!"


2013 YILINDA "YILIN DOKTORU" 2016'DA "TERÖRİST!"

Türkiye'de 15 Temmuz sonrası tam bir cinnet hali yaşanıyor.

Darbe girişimi sonrası başlayan cadı avının hedeflerinden biri de Doç Dr. Mustafa Emmiler oldu.

Emmiler Türkiye'de  ilk defa robotik cerrahiyle kalp deliği kapatan bilim adamı olarak tarihe geçti.

İktidara yakın medya o günlerde Emmiler'in çarşaf çarşaf haberlerini yaptı.







Emmiler'in tıp alanındaki başarısı o günlerde yerel ve ulusal pek çok gazete ve internet sitesi tarafından haberleştirildi. 

Bilim adamının başarısını kamuoyuna duyuranlar arasında Demirören Grubu'na bağlı gazeteler de vardı. Aynı gazeteler 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Doç Dr. Emmiler'i bir anda terörist ilan etti.







3 yıl önce Sağlık Bakanlığı'nın "yılın doktoru" seçtiği bilim adamının 15 Temmuz sonrası hangi delillerle nasıl bir anda "terörist" olduğu merak ediliyor.

Ve akıllara Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun operasyonun ardından yaptığı "pardon açıklaması geliyor.

Müniroğlu 20 akademisyenin yanlışlıkla gözaltına alındığını söylemiş ve özür dilemişti: Gerçekten bu hengamede zaman zaman ilgisiz insanlarla, bazen isim benzerliği, bazen bir hesap, bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları aldığımız oluyor. Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok. Ne polisin, ne de bizim bir kastımız var. Bunların farkına varır varmaz düzeltiyoruz zaten. Düzeltmeye de devam edeceğiz. Ama şu ana kadar 20'ye yakın hocamızı bırakmış olduk. 



ANTALYA'DA 47 AKADEMİSYEN VE İDARİ PERSONEL TUTUKLANDI!

Antalya'da akademisyenlere yönelik cadı avında gözaltına alınan 147 kişiden 65'i polis sorgusu sonrasında serbest bırakılırken, aralarında Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, İletişim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, öğretim görevlisi Kenan Yüce'nin de bulunduğu 82 şüpheli, Serik'teki gözaltı merkezinden otobüslerle Antalya'ya getirilerek Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sema Yazar Semt Polikliniği'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 

Daha sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 47'si çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, 35'i ise denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

UAÜ'DEN 31 KİŞİ ADLİYEDE

Diğer yandan Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 Ağustos'ta Uluslararası Antalya Üniversitesi'ne yapılan operasyonda gözaltına alınan 49 kişiden 31'i işlemlerinin tamamlamasından sonra bugün adliye sevk edildi. 

Gözaltına alınan bir şüpheli kanser tedavisi gördüğü, bir kadın ise hamile olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. 

Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe'nin de aralarında bulunduğu 16 kişinin ise emniyetteki sorgularının sürdüğü kaydedildi.


















































































































































































































<< Önceki Haber 2013'te "yılın doktoru" 2016'da "terörist!" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER