2 Ocak'tan sonraki OHAL KHK'ları usulsüz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ocak’tan sonraki kararnamelere dair "Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sahtekarlık" ifadesini kullanarak "Bu tarihten sonra yayımlanan bütün kararnameler usulsüz. Süre ve kapsam bakımından sıkıntılar var. Bu kararnameler yetki bakımından da sorunlu. Saray karar veriyor, bakanlar imza atıyor, geriye dönük imza hali söz konusu, suçüstü haliyle karşı karşıyayız” görüşünü savundu.

SHABER3.COM



Kılıçdaroğlu AYM'ye gidilip gidilmeyeceğini ise bugün partisinin grup toplantısında açıklayacak. CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren basına kapalı görüşmede, referandum süreci masaya yatırıldı. Toplantıda üniversite hocalarının ihracı ve ‘’hayır’’ diyen gazetecilere yönelik baskılar da gündeme geldi.

 

"Ahlak sınırını aşıyor"

Edinilen bilgiye göre; alanda, sosyal medyada veya partinin görevlendireceği başka bir yerde çalışmak için başvuran gönüllü sayısının her zamanki seçim dönemlerine göre çok daha olduğu dile getirildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Hayır diyenler 15 Temmuz’un yanında" ifadalerine ilişkin olarak da bu tarz yorumların "ahlaki sınırları aştığı" değerlendirmesi yapıldı. CHP’nin değişikliği anayasa mahkemesine götürüp götürmeyeceğiyle ilgili PM, YDK ve milletvekilleri ortak toplantısında alınan görüşler, il ve ilçe başkanlarının değerlendirmeleriyle birlikte 250 sayfayı geçen kapsamlı bir raporun da ardından kurmaylar AYM’ye ilişkin görüşlerini son kez dile getirdi, son söz Kılıçdaroğlu’na bırakıldı. CHP’nin AYM kararını bugün Kılıçdaroğlu’nun gerekçeleriyle birlikte grup toplantısında açıklaması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun gerek son grup konuşması gerekse PM, YDK ve milletvekilleriyle yaptığı ortak toplantının açılışında söyledikleri CHP’nin AYM’ye gitmeyecği yönünde bir sinyal olarak yorumlanmıştı. Partide de AYM’nin saray kontrolünde olması nedeniyle AYM’ye gitmeme eğilimi ağır basıyor.

"KHK’lar usulsüz"

Toplantıda Kılıçdaroğlu "KHK’ların, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sahtekarlık olduğunu" söyledi. Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu’na en son 2 Ocak’ta başkanlık ettiğini, bu tarihten sonra 9 kararname çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “2 Ocak’ta yapılan toplantının ardından 6 Ocak’ta bir dizi kararname yayımlandı. Bu tarihten sonra yayımlanan bütün kararnameler usulsüz. Süre ve kapsam bakımından sıkıntılar var. Bu kararnameler yetki bakımından da sorunlu. Saray karar veriyor, bakanlar imza atıyor, geriye dönük imza hali söz konusu, suçüstü haliyle karşı karşıyayız. Bunun en büyük kanıtlarından biri de 2 Ocak toplantısına atfen bir kararnameyle ihraç edilenlerden bazıları, aynı toplantıya atfen ilan edilen bir başka kararnameyle göreve iade ediliyor" dedi. Bunun böyle olmasının hukuken mümkün olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kar lastiğinin mücadeleyle ne ilgisi var? Bu anayasayla bunu yapanları, referandumda istediği değişiklikler geçse kimse dizginleyemez. Hukuk tamamen askıya alınır" uyarısında bulundu.
<< Önceki Haber 2 Ocak'tan sonraki OHAL KHK'ları usulsüz! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER