1999 depreminde ölen öğretmenler unutulmadı


17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Marmara Depreminde hayatını kaybeden öğretmenler Yalova'da ilk kez düzenlenen törenle anıldı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Başkan Yardımcıları Jülide Güner ve Rıdvan Acar, Belediye Meclis Üyesi Faruk Kırtay, emekli öğretmenler ile sendika temsilcilerinin de katıldığı öğretmenevinde düzenlenen törenle depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin anısına isimlerinin yazılı olduğu kaideye karanfil bırakıldı.

"Yaşanan acı olayda hayatını kaybeden rahmetli öğretmenlerimiz ne yazık ki 24 Kasımlarda hiç hatırlanmamış" diyen Başkan Salman, "İlk kez bu yıl böyle bir tören düzenledik. İlkokul Öğretmenin Erten Sekitmen ve emekli öğretmenlerimizi de bu törene davet ettik. Sağ olsunlar bizi kırmayarak buraya teşrif ettiler. Bundan sonra her 24 Kasımda kaybettiğimiz değerli öğretmenlerimizi rahmetle ve özlemle anacağız, onlarında öğretmenler gününü kutlayacağız" dedi.

Öğretmenevindeki programın devamında etkinliğe katılanlar ile kahvaltıda bir araya gelen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Siz değerli öğretmenlerim Yalova'mız için birer değersiniz. Sizler ile aynı ortamda olmak bizler için onur verici bir durum. İlkokul Öğretmenim Erten Sekitmen'e üzerimdeki hakları için sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak bizlere zaman ayırdınız hepinizin 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü ayrı ayrı kutluyorum." diye konuştu.

Törende Yalova'da 50 yılı aşkın süreyle öğretmenlik yapmış, yaşayan en yaşlı öğretmen olan 93 yaşındaki Abdurrahman Gezer'e hediye takdim edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber 1999 depreminde ölen öğretmenler unutulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER