183 aydından medyaya özgürlük bildirisi (Güncellendi )


Türkiye'deki medyaya yönelik baskıları protesto amacıyla aydınlar, gazeteciler, yazarlar ve eski AK Partili dört vekilin de olduğu 183 kişi, 'Nazi Almanyası 2015' başlığıyla bildiri yayınladı. Nazi Almanya'sına atıf yapılan bildiride, "Biz bu filmi yaşamadık, görmedik, ama çok iyi biliyoruz. Türkiye'ye yaşatmayacağız." denildi.

https://www.change.org sitesinde yer alan bildiride şu ifadelere yer verildi: "Tek Adam olma umudu tükenince ve 17-25 Aralık'ın ortaya dökülmesi kaçınılmazlaşınca oyunun son perdesi başladı.

1 Eylül Dünya Barış Günü, Koza İpek Holding'in firmaları, sahibinin evi sabah saatlerinde arandı.

AA'nın bildirdiği gerekçe: "Teröre finansman sağlamak."

İroni korkunç: Aynı gün, Holding'in BUGÜN Gazetesi "IŞİD'e Silah Malzemeleri Akçakale'den" manşetiyle çıkınca, bünyesinde Kanaltürk ve BUGÜN TV'nin de olduğu İpek Medya Grubu polis tarafından "örgüte destek" suçlamasıyla basıldı.

Cumhuriyet Gazetesi de, "İşte Erdoğan'ın Yok Dediği Silahlar" manşetiyle MİT TIR'ları skandalını açıklayınca Can Dündar, "Hesabını verecek; yanına bırakmam" diyen Erdoğan'ın "Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk" suçlamasına muhatap olmuş, 2 müebbet ve 42 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Şimdi sırada, topun ağzında Aydın Doğan grubu olmak üzere, yandaş olmayıp biat etmeyen başka holdingler ve bağımsız medya organları (Taraf, Cumhuriyet, Sözcü) dizilmiş vaziyette.

Oynanan ve sürdürülmek istenen oyunlar ortaya dökülmesin diye Erdoğan rejimi son kozlarını bütün şiddetiyle oynuyor.

Bu filmi başkaları daha evvel yaşadı.

Önceleri inanmış bir Nazi Partisi seçmeni olan Alman ilahiyatçı Martin Niemöller1946'da şöyle anlatmıştı:

"Naziler önce komünistler için geldiler, bir şey demedim çünkü komünist değildim. Sonra Yahudiler için geldiler ve bir şey demedim çünkü Yahudi değildim. Sonra sendikacılar için geldiler ve bir şey demedim çünkü sendikacı değildim. Sonra Katolikler için geldiler ve bir şey demedim çünkü Katolik değildim. Ve sonra benim için geldiklerinde ise çevremde benim için bir şeyler diyecek kimse kalmamıştı."

Biz bu filmi yaşamadık, görmedik, ama çok iyi biliyoruz.

Türkiye'ye yaşatmayacağız."

'BİLDİRİYE İMZA ATAN İSİMLER'

Bildiriye imza atan aydınların isimleri şöyle: "Necati ABAY, Haldun AÇIKSÖZLÜ, Kadir AKIN, Mahmut AKPINAR, Murat AKSOY, Kamil AKSOYLU, Ayhan AKTAR, Cengiz AKTAR, Hüseyin ALATAŞ, Ahmet Turan ALKAN, Şahin ALPAY, Mehmet ALTAN, Garbis ALTINOĞLU, Ali Halit ARSLAN, Bülent ATAMER, Sabri ATMAN, Gültekin AVCI, Yıldız AYDIN, Erkam Tufan AYTAV, Ergun BABAHAN, Hayko BAĞDAT, Nivart BAKIRCIOĞLU, Türkan BALABAN, İrem BARUTÇU, Fikret BAŞKAYA, Özgür BAŞKAYA, Erhan BAŞYURT, Ayşe BATUMLU, Sennur BAYBUĞA, Oya BAYDAR, Yavuz BAYDAR, Rıdvan BİLEK, Abdülhamit BİLİCİ, Akın BİRDAL, Hale BOLAK, Hasan BURGUCUOĞLU, Abud CAN Mahmut CANTEKİN, Hasan CEMAL, Orhan Kemal CENGİZ, Perihan ÇAKIROĞLU, Koray ÇALIŞKAN, Cengiz ÇANDAR, Tuba ÇANDAR, Tuma ÇELİK, Sait ÇETİNOĞLU, Hatice ÇEVİK, Tamar ÇITAK, Kemal ÇİÇEK, Sinan ÇİFTYÜREK, Tamer ÇİLİNGİR, Mustafa ÇOLAK, Mehmet DEMİROK, Fatma DİKMEN, Atilla DİRİM, Erdal DOĞAN, Ekrem DUMANLI, Can DÜNDAR, Neşe DÜZEL, Murad EKMEKÇİOĞLU, Aydın ENGİN, Alev ER, Füsun ERDOĞAN, Muzaffer ERDOĞDU, Abdulbaki ERDOĞMUŞ, Doğu ERGİL, Yalçın ERGÜNDOĞAN, Mehmet ERKEK, Oktay ETİMAN, Mehveş EVİN, Şebnem Korur FİNCANCI, İnan GEDİK, Adnan GENÇ, Ramazan GEZGİN, Gül GÖKBULUT, Ali GÖKKAYA, Nuh GÖNÜLTAŞ, İştar GÖZAYDIN, Mehmet GÜÇ, Kazım GÜNDOĞAN, Selçuk GÜLTAŞLI, Ertuğrul GÜNAY, Hasan GÜRELLİLER, Seyfettin GÜRSEL, Jozef HADODO, Garbis HATEMO, İnci HEKİMOĞLU, Memik HORUZ, Ayşe HÜR, Aykut IŞIKLAR, Nazlı ILICAK, Şaban İBA, Ercan İPEKÇİ, Erdal KALKAN, Ercan KANAR, Yusuf KANLI, Eser KARAKAŞ, Ümit KARDAŞ, Hasan KAYA, Feyaz KERİMO, Eren KESKİN, Ferhat KENTEL, Suat KINIKLIOĞLU, Ahmet Hulusi KIRIM, Emre KOCAOĞLU, Serdar KOÇMAN, Mahmut KONUK, Adnan Challma KULHAN, Murat KUSEYRİ, Ergun KUZENK, Ömer LAÇİNER, Ömer MADRA, Recep MARAŞLI, Faruk MERCAN, Nuray MERT, Erkan METİN, Özcan METİN, Nil MUTLUER, Yavuz OĞHAN, Adil OKAY, Baskın ORAN, Sadettin ORHAN, Yener ORKUNOĞLU, Garabet ORUNÖZ, Orhan OĞUZ, Niyazi ÖKTEM, Pınar ÖMEROĞLU, Hüsnü ÖNDÜL, Osman ÖZARSLAN, Bilal ÖZCAN, Haluk ÖZDALGA, Mehmet ÖZER, Değer ÖZERGÜN, Doğan ÖZGÜDEN, A.Hicri İZGÖREN, Kermo READA, Bekir REYHAN, Cafer SOLGUN, İnci TUĞSAVUL, Mümtar'er TÜRKÖNE, Erkan SAKA, Suzan SAMANCI, Meral SARAÇSEVEN, Vecdi SAYAR, İbrahim SEVEN, Özcan SOYSAL, Hanna BETH-SAWOCE, Nora ŞENİ, Güngör ŞENKAL, Zeynep TANBAY, Ömer TAŞPINAR, Bülent TEKİN, Ali TEZEL, Gönül TOL, Tarık TOROS, Zeynep TOZDUMAN, Mesut TUFAN, Attila TUYGAN, Ira TZOUROU, Mehmet ULUIŞIK, Ferhan UMUK, Cemal UŞŞAK, Nadya UYGUN, Mihail VASİLİADİS, David VERGİLİ, Süleyman YAŞAR, Erdal YAVUZ, Kenan YENİCE, Mustafa YEŞİL, Derya YETİŞGEN, Mustafa YETİŞGEN, Yasin YETİŞGEN, Elif YILDIRIM, Erdal YILDIRIM, Mehmet YILMAZ, Şanar YURDATAPAN, Bozkurt Kemal YÜCEL, Hakan YÜCEL, Ramazan ZENGİN, Hasan ZEYDAN, Gün ZİLELİ, Bülent KENEŞ, Doğan BERMEK. CİHAN
<< Önceki Haber 183 aydından medyaya özgürlük bildirisi (Güncellendi ) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER