18. Asya Olimpiyatları Endonezya'da düzenlenecek

18. Asya Olimpiyatları Endonezya'da düzenlenecek

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta devam eden Asya Olimpiyat Konseyi (OCA) 34. Genel Kurulu'nda 18. Asya Olimpiyatları'nın Endonezya'nın ev sahipliğinde yapılacağı duyuruldu.

Asya Olimpiyatları'nın 2 ayrı şehirde düzenleneceği kaydedildi. Böylece, ilk defa Asya Olimpiyatları'nın 2 ayrı şehirde yapılması kararlaştırılarak, OCA geleneği kırıldı. Asya Olimpiyatları Cakarta-Palembang olarak anılacak. Asya Olimpiyatları, başkent Cakarta ve Güney Sumatra'nın başkenti Palembang'da yapılacak.

OCA Başkanı Şeyh Ahmad Al Fahad Al Sabah, Asya Olimpiyatları'nın iki ev sahibi şehirde yapılmasının Uluslararası Olimpiyat Birliği (IOC) Başkanı Thomas Bach'ın Olimpiyat Gündem 2020 reformları ile uyumlu olduğunu ve oyunların organizasyonunun dayanışmayı vurguladığını söyledi. Şeyh Al Sabah, olimpiyatların açılış ve kapanış törenlerinin Cakarta'da yapılacağından Olimpiyat Köyü'nün bu şehirde olacağını, organizatörlerin Cakarta ile Palembang şehirleri arasındaki 45 dakikalık uçuş için gerekli ulaşım koşullarını sağlamaları gerektiğini kaydetti.

Asya Olimpiyatları 18 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenecek. Sporcular 28 spor dalında ve 6 olimpiyat oyunları dışındaki spor branşlarında yarışacak.

Öte yandan, OCA Genel Kurulu'nda Asya bölgesinde yapılacak spor organizasyonları ile de bir takım kararlar alındı. 5. Asya Plaj Oyunları Vietnam'ın Da Nang şehrinde 24 Eylül-6 Ekim 2016 tarihinde yapılacak. Bu organizasyona 5 bin atlet katılacak. Da Nang Vietnam'ın 3. büyük şehri. 5. Asya Plaj Oyunları'nın sloganı Parlayan Deniz, Parlak Gelecek. OCA Koordinasyon Komitesi üyeleri, bu sene Ekim ayında Vietnam'ı ziyaret ederek, plaj oyunlarına yapılan hazırlıkları denetleyecek.

8. Asya Kış Oyunları 19-26 Şubat 2017 tarihinde Japonya'nın Sapporo kentinde düzenlenecek. Bu oyunlara da 1500 sporcu katılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber 18. Asya Olimpiyatları Endonezya'da düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER