'17 ve 25 Aralık günü Kur'an yasak'

Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, nefret operasyonlarında yaşanan tutuklama skandalına böyle tepki gösterdi.

'17 ve 25 Aralık günü Kur'an yasak'

Aksaray'da düzenlenen operasyonda bir kişi evinde ajandasında "20 sayfa Kur’an-ı Kerim, 2 bab Cevşen ve 20 sayfa kitap okuma" şeklinde not olması gerekçesiyle tutuklanmıştı. Kazım Güleçyüz sosyal medya hesabından, yaşanan bu olayı eleştirdi. Güleçyüz, "Artık 17-25 Aralık günleri Kur'an ve Cevşen okumak ve bunu ajandaya not etmek yasak! Aksi halde başınız derde girer! İşte geldiğimiz yer..." dedi.


Paralel safsatasıyla,geçtiğimiz hafta Aksaray merkezli 5 şehirde yapılan nefret operasyonunda “Bu kadar da olmaz” dedirten bir olay yaşanmış, 2008 yılına ait ajanda suç unsuru sayılmıştı. 17 Aralık tarihli sayfasındaki notlar ile “2013'te yapılan 17 Aralık Yolsuzluk soruşturması” arasında bağ kuruılmuş, polis bulduğu 2008 yılına ait ajandanın 17 Aralık tarihli sayfasındaki “20 sayfa Kur’an-ı Kerim, 2 bab Cevşen ve 20 sayfa kitap okuma” notunu suç saydı. Ajanda bana ait. Kur’an-ı Kerim notlarını tutuyorum” demesine rağmen iş adamının eşi, cezaevine gönderilmişti.
<< Önceki Haber '17 ve 25 Aralık günü Kur'an yasak' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER