15 Temmuz gecesi Erdoğan'la görüştü mü? 'Sizi korurum beni Bahçeli'ye sorun' dedi mi?

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşmediğini; Cumhurbaşkanı tarafından sabaha karşı Genelkurmay Başkanlığı'na vekalet etme emri verildiğini; Cumhurbaşkanı'yla 16 Temmuz sabahı Atatürk Havalimanı'nda görüştüğünü ve kendisine bilgi verdiğini söyledi. Öte yandan Ümit Dündar "Şu anda bir darbe riski olmadığını değerlendiriyorum" dedi

samanyoluhaber.com


DARBE KOMİSYONU'NDA O GECEYİ ANLATTI

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Darbe Araştırma Komisyonu'na bilgi verdi. 

15 Temmuz Cuma günü saat 18.15'te karargahtan ayrıldığını belirten Dündar, 21.40'ta İstanbul Emniyet Müdür tarafından arandığını ve Emniyet Müdürü'nün kendisine Beylerbeyi ve Çengelköy'de askerlerin de karıştığı bir takım olayların olduğunu kendisine aktardığına ifade etti. 

Dündar, Ordu Komutanlığı'nı ve Beylerbeyi ve Çengelköy'e yakın Deniz Komutanlığı'nı aradığını kaydetti.

Dündar, Emniyet Müdürü ile Boğaziçi Köprüsü ayağına buluştuğunu belirterek, İstanbul'daki hareketlenme için ilgili bilgi vermek üzere Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve Genelkurmay Başkanı'nı telefonla aradığını ancak telefonlara cevap alamadığını söyledi.

Dündar, Emniyet Müdürü ile buluşarak geçtikleri Boğaziçi Köprü'nde askerlerin  havaya ateş açtıklarını ve dostane olmadıklarını gördüklerini kaydederek, Ankara'daki hareketle birlikte işin boyutlarını anladıklarını belirtti.

Vali ile yaptığı görüşmede basın açıklaması yapılmasının uygun olacağına karar verdiklerini ifade eden Dündar, televizyonlarda yaptığı açıklamanın detaylarını verdi. Dündar, "Saat 06.30'ta Sayın Valimizle birlikte, Cumhurbaşkanı'mızın yanına katılıp hem durum hakkında bilgilendirmek hem de direktiflerini almak maksadıyla deniz yoluyla önce karşıya sonra da havaalanına geçtik. Havalananında Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz ettim" dedi.

"ERDOĞAN'LA O GÖRÜŞMEDİM 'BENİ BAHÇELİ'YE SORUN' DEMEDİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve herhangi bir Bakan ile görüşmediğini de ifade etti.

Dündar ayrıca ‘Bahçeli’ye beni sorun diye’ bir beyanım olmadığını Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın direktiflerini havalimanından itibaren aldığını belirtti.  

SÖZCÜ VE ABDÜLKADİR SELVİ'Yİ YALANLADI

Genelkurmay İkinci Başkanı bu açıklamayla Sözcü Gazetesi ve Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi'yi yalanladı. Sözcü ve Selvi darbenin kaderini o görüşmenin değiştirdiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dündar'ın koruma taahhüdü üzerine Ankara yerine İstanbul'a geldiğini yazmıştı. 



Abdülkadir Selvi'nin Hürriyet'teki yazısının o bölümü


<< Önceki Haber 15 Temmuz gecesi Erdoğan'la görüştü mü? 'Sizi korurum... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER