15 Temmuz gazisi polis son KHK'yla ihraç edildi!

15 Temmuz’da yaralanan polis lisede gittiği dershane nedeniyle son KHK ile ihraç edilince sordu: ‘Tehlikeli iseler devlet neden izin verdi’

SHABER3.COM

15 Temmuz gazisi polis son KHK'yla ihraç edildi!

15 Temmuz darbe girişiminde başına gelen taşla yaralanarak gazi olan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Emniyet Genel Müdürü Celalletin Lekesiz’in geçmiş olsun mektupları gönderdikleri polis memuru, son KHK ile ihraç edildi.

Çevik Kuvvet polisi Yunus Önal, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi gözaltına alınan askerlerin hasteneye götürülmesi sırasında atılan taşlardan birinin başına isabet etmesi nedeniyle yaralandı. Önal’a 15 Temmuz gazisi olduğu için toplam 10 bin TL ödeme yapıldı. Emniyet Genel Müdürü Lekesiz 25 Temmuz 2016, Başbakan Yıldırım ise 9 Eylül 2016 tarihnli mektuplarla Önal’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son KHK ile ihraç edilince Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açan Önal, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek okulundan 2015 yılında mezun olduğunu ve Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğünde görev yaptığını belirtti. Basına yansıyan bilgilere göre ihracına lise yıllarında gittiği dersanenin neden olduğunu ileri süren Önal, dava dilekçesinde, bu kriterlerin, ihraç işlemine dayanak yapılmasının açıkça hukuka aykırı olduğunu savunarak şunları kaydetti: “İlgili devlet kurumlarının izni ve onayı ile kurulan ve faaliyetlerine devam eden bu kurumlarla ilişki içinde olmak suç eylem kabul edilemez. Eğer bu kurumlar Anayasal düzeni tehdit eden, Anayasal düzen için tehlike veya sakınca oluşturan kurumlar idiyse, neden faaliyetlerine izin verilmiştir? Bu kurumların kapatılması işlemi dahi, 15 Temmuz’dan sonra olmuştur. Bugüne kadar hiçbir suç eylemine veya disiplin sürecine muhatap olmamış olan şahsımın, sanki darbe girişiminin bir parçasıymışım gibi bir işleme tabi tutulmam, suçların ve cezaların şahsiliği ilkesine de aykırıdır. Ben darbe girişiminin aktörü değil mağduruyum. Bu bağlamda, hiçbir terör örgütüne veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım yahut bunlarla irtibatım kesinlikle bulunmamakta olup, bu sebeple kamu görevinden çıkarılmama ilişkin işlem açıkça hukuka aykırıdır.”

Cumhuriyet
<< Önceki Haber 15 Temmuz gazisi polis son KHK'yla ihraç edildi! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER