125 bisikletçi Yenice ormanlarında yarıştı

125 bisikletçi Yenice ormanlarında yarıştı

Karabük'ün yüzde 85'i ormanlarla kaplı ilçesi Yenice'de bu yıl 5.si yapılan Yenice Dağ Bisiklet Yarışması bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirildi. 3 ülkeden 10 bisikletçinin katıldığı yarışmanın erkekler kategorisinde birinciliği Türk, bayanlarda ise Lüksemburglu bisikletçi elde etti.

Karabük'ün Yenice ilçesi Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 125 bisikletçiyi ağırladı. Bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde yapılan 5. Yenice Dağ Bisiklet Yarışması'na Kazakistan, Lüksemburg ve Romanya'dan biri bayan 10 bisikletçi katıldı. 2 gün süren yarışmaların ilk günü ilçe merkezinde yapıldı. İkinci gün dağ etabı yarışmaları ise Yazıköy İncebacak mahallesindeki 4 bin 200 metrelik parkurda yapıldı.

2016 YILINDA DAHA ÇOK YABANCI SPORCU GELECEK

Bu yıl ilki olduğu için Kazakistan Milli Takımı'ndan 5, Romanya'dan 3, Lüksemburg'dan biri bayan olmak üzere 2 bisikletçinin katıldığını belirten Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, "Yüzde 85'i ormanlarla kaplı olan bu doğa harikası ilçemizi uluslararası platformda da tanıtmak için Dünya Bisiklet Federasyonu'na yaptığımız müracaat olumlu karşılandı ve bu yılki yarışmaları uluslararası düzeyde yaptık. Kazakistan, Romanya ve Lüksemburg'dan misafirlerimiz geldi. Bu misafirlerimiz sayesinde önümüzdeki yıllarda ilçemize yabancı turistleri bekliyoruz." dedi.

2016 yılında olimpiyat oyunları olacağını hatırlatan Türkiye Bisiklet Federasyonu yetkilileri ise "2016 yılında yapılacak olan Pekin Olimpiyatları'na katılmak isteyen bisikletçiler, puanlarını yükseltip olimpiyatlarda yapılacak yarışmalara katılmak için Yenice'de yapılacak olan Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışmaları'na gelecektir. Bu sebeple 2016'da daha çok katılım olacaktır." ifadelerini kullandı.

Elit Erkeklerde Türkiye'den Abdülkadir Kelleci birinci, Kazakistan'dan katılan Kırıll Kazantsev ikinci, yine Kazakistan'dan Artyom Golovachshenko üçüncü oldu. Elit Bayanlarda Lüksemburg'dan Fabıenne Schaus birinci, Türkiye'den Esra Kürkçü ikinci, yine Türkiye'den katılan Cansu Türkmenoğlu ise üçüncü oldu. Yarışmalardan sonra Şeker kanyonunda yapılan ödül töreninde ilk üçe giren bisikletçiler para ödülü ve madalyalarını Başkanı Zeki Çaylı, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve Karabük Vali Yardımcısı Abdullah Acar verdi. CİHAN
<< Önceki Haber 125 bisikletçi Yenice ormanlarında yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER