12 binden fazla kişiyi sınır dışı etti

Kanada'nın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen geçen yıl binlerce kişiyi sınır dışı ettiği ortaya çıktı. İnsan hakları kuruluşları salgın dönemindeki sınır dışı işlemlerinin insanların hayatını riske attığına işaret ediyor.

SHABER3.COM

2020 yılında 12 bin 122 kişi Kanada'dan ülkelerine gönderildi. Kanada Sınır Hizmetleri Ajansının (CBSA) kayıtlarına göre söz konusu sayı bir önceki yıla kıyasla 875 daha fazla ve 2015'ten bu yana en yüksek seviyeye işaret ediyor.

CBSA, geçen yıl daha fazla kişinin kendi imkânlarınca ülkeyi terk ettiği için 2020'ye ait sayıların yüksek olduğunu iddia etti.

Koronavirüs'ten dolayı uluslararası çapta ulaşım kısıtlamalarının getirildiği dönemde binlerce kişinin sınır dışı edilmesi insan hakları savunucuları, sağlık ve hukuk uzmanları tarafından eleştirildi.

KANADA'NIN KARARI TARTIŞMAYA YOL AÇTI

İngiltere ve İrlanda gibi bazı ülkeler, salgın döneminde sınır dışı işlemlerini dondurdu. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni Başkanı Joe Biden da göreve gelir gelmez sınır dışı işlemlerini 100 günlüğüne askıya alan karara imza attı. 

Kanada'nın ise salgının yayılmaya başladığı 2020 yılı mart ayında erteleme kararı aldığı sınır dışı işlemlerine kasım ayında tekrar başlaması tartışmaya yol açtı.
<< Önceki Haber 12 binden fazla kişiyi sınır dışı etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER