110 yaşındaki emekli demiryolu işçisine ziyaret

10 yıl önce Samanyolu Haber

- Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Kütük, 110 yaşındaki
emekli demiryolu işçisi Şimşek'i ziyaret etti

SİVAS (AA) - Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Murat Kütük ve bazı sendika üyeleri eski adıyla Sivas Cer Atelyesi, şimdiki ismiyle Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürlüğünden emekli olan 110 yaşındaki Şevket Şimşek'i evinde ziyaret etti. 

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki en yaşlı demiryolcu ünvanına sahip Şimşek'in oğlu Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarından emekli olurken, 2 torunu TÜDEMSAŞ'ta çalışıyor. 

Kütük, ziyarette duygu dolu anlar yaşadıklarını ve Şimşek'le yaptıkları sohbette hayata dair büyük tecrübelerinden faydalandıklarını ifade etti. 

Ziyarette Şimşek ile TÜDEMSAŞ'ın eski ve yeni durumu hakkında bilgiler paylaştıklarını aktaran Kütük, şöyle konuştu:

"Şevket ustamızı ziyaret ederek gönlünü aldık. 110 yaşındaki demiryolunun dev çınarı Şevket Şimşek ustamıza bir de sürpriz yaptık. Kısa bir süre önce TÜDEMSAŞ'ta iş başı yapan 19 yaşındaki en genç işçimiz İshak Sezer Kaya ile Şevket ustamızla buluşturduk. Bizleri hatırlaması için de üzerinde demiryolu simgeleri olan çeşitli hediyelerimizi takdim ettik. Allah, Şevket ustamıza uzun ömürler versin."

Şimşek ise ziyaretten dolayı Kütük'e ve sendika üylerine teşekkür etti. 

Ziyarette, Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Sekreteri Ahmet Çakmak ve Mali Sekreter Kemal Uzman'da hazır bulundu.