11 ayın sultanı teravih namazıyla başladı

Ramazan ayının ilk teravih namazında İstanbul'da Müslümanlar, tarihi camilere akın etti.

11 ayın sultanı teravih namazıyla başladı

İslam aleminin kutsal ayı, 11 ayın sultanı Ramazan, kılınan ilk teravih namazıyla başladı. Türkiye'deki ve dünyadaki Müslümanlar, ilk teravih heyecanını yaşadı. Sultanahmet Camii'nde teravih namazı öncesinde cemaate yapılan vaazda Ramazan ayının fazileti anlatıldı. Bu ayın bereket, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olduğu vurgulandı.

Teravih namazı için tarihi camilere akın eden Müslümanlar, ilk teravih namazını eda etmenin heyecanını yaşadı. Sultanahmet Camii'nde kılınan teravih namazı sonrasında dualar edildi. Sultanahmet gibi tarihi bir camide Ramazan ayını idrak etmekten mutlu olduğunu belirten Ahmet Öztürk isimli vatandaş, Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Öte yandan Türkiye'de en erken sahur 02.26'da Ardahan'da başlayacak. İmsak saati 03.51 olan Muğla ise oruca en geç başlanacak il olacak. Mübarek Ramazan ayının ilk iftarı 19.37'de Hakkâri'de yapılacak. İlk gün en geç orucu ise 21.00'da Edirneliler açacak. Bu yıl ilk gün en uzun orucu 17 saat 34 dakika ile Edirneliler, en kısa orucu ise 16 saat 38 dakika ile Hataylılar tutacak.
<< Önceki Haber 11 ayın sultanı teravih namazıyla başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER