'100 yılda yaptığımızı 15 yılda sattılar'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda hükümete sert sözlerle yüklendi.

SHABER3.COM

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini "100 yılda yaptıklarımızı 15 yılda sattılar" sözüyle eleştiren Karamollaoğlu, Doğan Medya'nın satılmasına da, "Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir" sözleriyle tepki gösterdi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Özelleştirme İdaresi'nin rakamlarıyla 15 sene içerisinde satılan varlıklara değindi.

"Bunlar benim rakamlarım değil Özelleştirme İdaresi'nin kendi rakamları. Bakın, 2003-2018 yılları arasında yani AK Parti'nin iktidar olduğu 15 yıllık dönemde neler satılmış" mesajını paylaşan Karamollaoğlu, şunları yazdı:

'NE BULDULARSA SATMIŞLAR'

"Ne buldularsa satmışlar. Bu satılanların içinde TÜPRAŞ, PETKİM, TELEKOM gibi Türkiye'nin en karlı ve stratejik kuruluşları var. 100 yılda yaptıklarımızı 15 senede sattılar. Ne kadara mı sattılar? 60 milyar dolara. Peki… Bu 15 yılda faiz lobisine ne kadar faiz ödediler?  216 milyar dolar! Yani tamı tamına özelleştirmeden elde edilen gelirin 3.5 katı faiz lobisine ödediler."
<< Önceki Haber '100 yılda yaptığımızı 15 yılda sattılar' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER